fbpx

Temeljni cilj – povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta

Autor: hina

Blok Umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Hrvatske radničke stranke (HRS) ne temelji se na ideologiji, već želi rješavati praktične i životne probleme građana i društva, rekao je Ljubo Jurčić na predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu.

Nositelj koalicijske liste Bloka “Umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Hrvatske radničke stranke (HRS) Ljubo Jurčić izjavio je večeras u Osijeku kako su najveći problemi hrvatskoga društva nedostatak radnih mjesta i socijalne sigurnosti, pa je temeljni cilj ove koalicije povećati proizvodnju, a time i broj radnih mjesta.

Na predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu Jurčić je kazao kako se ta koalicija ne temelji na ideologiji, već želi rješavati praktične i životne probleme hrvatskih građana i hrvatskoga društva.

Želimo preuzeti odgovornost za stabiliziranje stanja u Hrvatskoj i daljnji razvoj zemlje, poručio je Jurčić dodavši kako se koalicija zauzima za besplatno školstvo i zdravstvo te stabilne i rastuće mirovine.


Jurčić smatra kako se to može ostvariti promjenom postojećeg ekonomskog modela, koji potiče potrošnju, uvoz i zaduživanje, i to stvaranjem nove industrijske, regionalne te monetarne politike, koje će definirati što, kako i gdje proizvoditi te kako to financirati.

Ocijenio da će, u slučaju zadržavanja postojećeg ekonomskog modela, biti potrebni rezovi u javnom sektoru, a ako se prihvati program gospodarskog oporavka, kojeg nudi ova koalicija, a koji potiče proizvodnju, zapošljavanje i ulaganja, rezovi neće biti potrebni.

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika smatra kako Međunarodni monetarni fond (MMFC) prizivaju samo nesposobne vlade, koje ne znaju same riješiti probleme, a ova koalicija smatra da MMF Hrvatskoj nije potreban, jer ima dovoljno sposobnih ljudi, koji mogu riješiti postojeće probleme.

Prvi na listi za 4. izbornu jedinicu Ivan Jakobljević kazao je kako je prioritet djelovanja poboljšanje položaja umirovljenika te zauzimanje za ravnomjerni regionalni razvoj.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.