Foto: Davor Pongracic / CROPIX

TEMA O KOJOJ SE NAGLO PRESTALO GOVORITI! Upleo se i Plenković: Sad je sve na čekanju

Autor: Iva Međugorac

Najava nadzora mobilnih uređaja svih građana koju je javnosti prezentirao Plenkovićev savjetnik Robert Kopal, poput bombe odjeknula je javnim prostorom, a oporbeni zastupnici nisu imali previše sluha za sva ona tumačenja te ideje koja su naciji pokušavali servirati Jandroković, Bačić, Božinović pa u konačnici i sam Kopal.

Posljedice ideje koja je u doba koronakrize dočekana ‘na nož’ navedena četvorka sada nastoji sanirati tvrdeći kako nikome od njih nije bilo niti na kraj pameti narušavati privatnost svih građana, već je eto krajnji cilj te ideje bio nadzirati neposlušne, samoizolirane građane.

Prema riječima HDZ-ovih stručnjaka, cilj je uz to bio da se kontrola provodi samo dok traje epidemija, što doduše u njihovom zakonskom prijedlogu nigdje nije navedeno, a u manjkavom prijedlogu nije objašnjeno niti koga bi mjera uopće obuhvaćala, ne piše koliko bi se točno provodila, a nije moguće pronaći niti podatak o predviđenom neovisnom nadzoru provedbe iste mjere.

Dakle, ne zna se ništa, ali se zna da su vladajući krizu nastojali iskoristiti kako bi nadzirali građane. Jalovi prijedlog ponukao je oporbenjake na sastavljanje amandmana. No, ništa od toga, Jer HDZ je odlučio svoj zakon ostaviti po strani, a dobro upućeni tvrde kako se u cijelu priču upleo i sam Plenković koji je upozorio na rupe u zakonskom prijedlogu, pa su sada mudre HDZ-ove vladajuće glave primorane opet sjesti za stol, naravno uz propisan razmak, te smisliti kako pod kontrolom držati onaj dio građanstva koji se ne drži mjera samoizolacije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.