”Takve izjave nismo čuli još od smrti Slobodana Miloševića’

Autor: hina

U priopćenju glavnog tajnika HSP-a dr. Ante Starčevića i predsjednika Mjesnog odbora Šarengrada, Pere Ćorića, također stoji kako Nikolićev intervju ne spada u političke intervjue kakve bi trebali davati europski političari 21. stoljeća.

Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčevića priopćila je kako je intervju što ga je novoizabrani predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, dao uoči izbora njemačkom listu Frankfurter Allgemeine Zeitung, u cijelosti nekorektan te da su skandalozne Nikolićeve izjave kako je ‘Vukovar uvijek bio srpski grad i da se Hrvati nemaju razloga u njega vraćati’, kao i da je ‘zamišljeni projekt Velike Srbije njegov neostvareni san’.

U večerašnjem priopćenju glavnog tajnika HSP-a dr. Ante Starčevića i predsjednika Mjesnog odbora Šarengrada, Pere Ćorića, također stoji kako Nikolićev intervju ne spada u političke intervjue kakve bi trebali davati europski političari 21. stoljeća.

Navodi se kako ‘takve izjave nismo čuli još od smrti Slobodana Miloševića i uhićenja njegova političkoga mentora Vojislava Šešelja’.

Ćorić podsjeća kako je ‘Vukovar simbol opstojnosti i želje hrvatskoga naroda za svojom samostalnošću i suverenošću, i ‘grad heroj’, koji je bio hrvatski i zauvijek će to ostati’.

HSP dr. Ante Starčevića najoštrije osuđuje takve i slične izjave te zahtijeva da predstavnici državnih vlasti i institucija razmotre upućivanje diplomatske note te zatraže Nikolićevu ispriku.

Stranka smatra da su Nikolićevi kasnije izrečeni pomirljivi tonovi u istom intervju odraz današnje situacije, a ne njegovih stvarnih stavova.

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčevića i predsjednik šarengradskog Mjesnog odbora, Pero Ćorić, u priopćenju navodi i kako ‘dio hrvatskoga državnog teritorija još okupira Srbija a medijski najeksponiraniji slučaj je Šarengradska Ada’. Dodaje da srbijanska policija ne dopušta mještanima Šarengrada korištenje gotovo tisuću hektara Šarengradske Ade.




HSP dr. Ante Starčevića apelira da mjerodavni ne zanemare Šarengradsku Adu i druge slične slučajeve već da poduzmu potrebite korake.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.