TAJNI PLENKOVIĆEV ADUT! BERNARDIĆ JE GOTOV: Taktika s kojom ide na izbore! ‘U tome je najjači u državi’

Autor: Iva Međugorac

Srpanjski parlamentarni izbori za premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića mogli bi biti sudbonosni. Ako ne uspije trijumfirati, svi oni koji ga danas tapšaju po ramenu, mogli bi mu naprasno okrenuti leđa propitkujući njegovu poziciju na čelu HDZ-a, baš kao što su to činili i svim njegovim prethodnicima, osobito onima koji im nisu uspjevali osigurati dovoljan broj mandata koji jamče vlast.

Svjestan je Plenković svoje klimave pozicije, ali istodobno i uvjeren u pobjedu svoje stranke, ali i suradnika s kojima kreće u juriš po još jedan mandat.

”Plenković će kampanju graditi na suzbijanju korone, ali i na pomoći koju je HDZ osigurao gospodarstvu. Izbori su upravo zbog toga i isforsirani na brzinu, usred ljeta. On još uvijek vjeruje da su to okolnosti koje mu ide na ruku”, objašnjava naš sugovornik blizak šefu Vlade.

Za razliku od svog stranačkog šefa ovaj HDZ-ovac nije posve siguran u trijumf.

”Mislim da će ovo biti borba do posljednjeg trenutka. Mi do 5. srpnja nećemo biti sigurni u pobjedu, a i ta pobjeda će biti relativna. Dakle trebat će nakon toga ispregovarati s potencijalnim partnerima još jedan mandat. Ne treba se dakle zanositi, ti pregovori neće biti lagani. Plenkovića zapravo tek čeka završni izazov”, smatra naš sugovornik.

Bernardić Plenkoviću definitivno nije dorastao

Osvrnuo se i na konkurenciju pa tako kaže da se SDP zahvaljujući Restart koaliciji u istraživanjima izjednačio s HDZ-om.

“Tu je i Miroslav Škoro sa svojom desnom koalicijom. Osim njih tu je i Most koji bi bez obzira na sve mogao dobro proći, a s njima treba biti oprezan. Glasovi koje je osvajao Živi zid i Ivan Pernar mogli bi otići na Stranku s imenom i prezimenom i ta bi ekipa mogla solidno proći na izborima. Uspjeli su se nametnuti u javnom prostoru, simpatični su javnosti i doista bi mogli pokupiti one protestne glasove, koje je nekoć osvajao dio Mosta i Živi zid”, drži naš sugovornik uvjeren da će s tim potencijalnim zastupnicima daleko lakše kompromis postići SDP-ovci nego li Plenkovićev HDZ.




”Prema našim internim računicama HDZ i Restart bi trebali osvojiti oko 33 posto glasova, što je oko 62 mandata, na prošlim izborima 2016.godine omjer HDZ-a i SDP-a bio je 59:54 treba imati na umu i tri mandata dijaspore koja bi mogla ići nama, ali tu s druge strane imate i tri IDS-ova mandata koja će ići SDP-u. Razlika nije nepremostiva, ali mislim da neće biti lako”, nabraja naš sugovornik koji kaže da HDz na kampanji igra na sve ili ništa.

”Mi se najviše naslanjamo na izravne duele između Plenkovića i Bernardića, smatramo da je to naša najveća prednost, Plenković se pokazao kao korektan premijer, uspješno je vladao krizom, on se nametnuo kao lider, najjači je komunikator u Hrvatskoj, Bernardić mu definitivno nije dorastao”, komentira naš sugovornik na koncu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.