Facebook/Screenshot

Tajne obitelji Žalac: Skromni suprug, moćna majka i utjecajni brat

Autor: Iva Međugorac

Afera za aferom, trend je ovo koji očigledno unazad nekoliko tjedana prati sve nervozniju ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, koja nakon gafa s vozačkom dozvolom koju godinama nije produžila, a s kojom je sudjelovala u prometnoj nesreći javnosti mora objasniti kako se skupocjeni Mercedes našao u dvorištu njezine obiteljske kuće.

Automobil su roditelji kupili prije dva mjeseca, on je rentan kroz ugovor o najmu, a vjerojatno će ga kupiti”, nerazumljivo je ministrica pokušala predstavnicima objasniti najnoviju aferu koja se strovalila na njena pleća. Podsjetimo, riječ je o luksuznom Mercedesu E klase čija se vrijednost procjenjuje na minimalno 50 tisuća eura, a koji je pak u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila.

Automobil izvjesno vrijeme stoji u dvorištu obiteljske kuće ministrice u Vinkovcima, a priča postaje zanimljiva onda kada se spoznaje da isti nije prijavljen u njezinoj imovinskoj kartici, dok susjedi obitelji Žalac prepričavaju kako je skupocjena limuzina u dvorištu mjesecima parkirana, a vozi je pak suprug Mario Žalac. Ministrica pak sada navodi kako se radi o nesporazumu te slučaj nastoji prebaciti na roditelje iza kojih također stoji zanimljiva biografija.

Naime, majka Vinka Ivanković šefica je Hrvatske gospodarske komore u Vukovarskoj županiji, a prije rata karijeru je gradila kao ekonomistica, devedesetih godina ulazi u HDZ te postaje stečajna upraviteljica. Kroz karijeru stečajne upraviteljice vodila je niz stečajnih postupak niza slavonskih firmi, a posebno je zanimljiv stečaj Županijske banke koji je startao 1999.godine, a kraju je pak priveden 16 godina kasnije likvidacijom banke.

”Auto stoji u mom dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil kod roditelja pa nema mjesta”, pokušala je na početku nicanja nove afere objasniti Žalac govoreći o automobilu koji bi je mogao skupo stajati. Inače, suprug jedne od najutjecajnijih ministrica Mario Žalac vlasnik e autoservisa Žaki, u Vinkovcima, a prema podacima iz ministričine imovinske kartice njegova mjesečna plaća iznosi skromnih 3065 kuna.

Ministričin suprug u razgovoru za Jutarnji list kazao je kako ga novinari maltretiraju te je stoga bio primoran pozvati policiju, jer zbog prisustva predstavnika medija i djeca mu plaču, a on samo pošteno radi svoj posao. ujedno, ustvrdio je da auto nije njegov no nije želio precizirati čiji je i tko ga je unajmio, ako jest i zašto se isti nalazi u njihovom dvorištu.

Zanimljivo, brat kojeg ministrica spominje je Ivan Ivanković koji je pak zaposlenik Grada Zagreba navodno od rujna prošle godine, a obavlja posao pomoćnika pročelnika za energetiku, gospodarenje energijom i energetski održi razvoj, koji je smješten na Trešnjevci te je kako se može čuti vlasnik Passata.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.