Photo: Patrik Macek/PIXSELL

TAJNA KOJU MILAN BANDIĆ ODNOSI U GROB! Nikada to nije javno rekao: Istinu je planirao napisati u memoarima

Autor: Iva Međugorac

Gotovo dva desetljeća duga gradonačelnička karijera Milana Bandića iznenadnom smrću privedena je kraju. Tragedija koja je zadesila dugogodišnjeg vladara hrvatske metropole zatekla je njegove vjerne suradnike i ljude s kojima godinama surađuje, a bez riječi je ostavila i njegove najljuće protivnike, koji su tijekom njegova mandata kritizirali, analizirali, podcjenjivali pa i pokušavali rušiti njega kao prvog čovjeka Zagreba.

Bandićevi protivnici mogu se podijeliti u dvije kategorije, u prvu skupinu spadaju oni koji su pokušavali javno potencirati njegove brojne afere podnoseći protiv njega kaznene prijave, zbog čega je nakratko boravio i u Remetincu. No, baš ta kratka zatvorska etapa i jest pokazala koliko je Bandić nevjerojatan kao političar, iz Remetinca se vratio na čelo Zagreba, a građani su mu i nakon tog debakla ukazali povjerenje, dok je ispred zagrebačke kaznionice njegov izlazak čekala vojska uplakanih fanova.

”Pravda je spora, ali dostižna”, govorio je Bandić nadajući se kako će kroz sudske procese dokazati svoju verziju priče. Kako je sam jedne prilike priznao gorio je od želje da onima koji ga prijavama ruše iznese svoju verziju priče, najavljujući pritom istinu koju je bio spreman ispisati u vlastitim memoarima.

Druga skupina Bandićevih protivnika i kritičara zapravo su oni koji su ga naivno podcijenili smijući se njegovim gafovima, nespretnim padovima i smiješnim izjavama. Na takve se Bandić nije previše osvrtao pa je tako primjerice proljetos kada su mu loncima lupali s balkona prosvjednicima poručio da udaraju malo glasnije jer ih nije čuo.

Ja njih zovem žmigavci, oni mene vole, ali ljubav iskazuju na poseban način, sanjaju me pa mi tako prave i promociju. Oni bi sve dali da mogu biti na mom mjestu”, komentirao je Bandić svoje rivali kojih je za života uistinu bilo na stotine. Što je točno o njima mislio napisati u knjizi svog života, ostaje najveća Bandićeva tajna koju gradonačelnik odnosi sa sobom u grob.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.