Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

TAJNA BANDIĆEVA KOMUNISTIČKA PROŠLOST! Jedan tajkun je ključan

Autor: dnevno.hr

Dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuo je u utrku za sedmi uzastopni mandat na čelu hrvatske metropole, a o njegovih političkim i životnim počecima raspisao se portal Teleskop.hr koji tvrdi kako je Bandić bio dobar s Heregovcima koji su bili bliski Partiji.

”Bili su to Anđelko Leko i ta ekipa. I on i Leko potječu iz dijela općine Grude koja je imala partijsku ćeliju koja je bila aktivna prije Drugog svjetskog rata, za razliku od zapadnog dijela općine koji to nije imao”, izjavio je za Teleskop poznati menadžer i bivši političar podrijetlom iz Gruda, dodajući da su Leko i Bandić zadržali dobre odnose i međusobno se potpomagali. I koautor knjige Kumek Saša Paparella istaknuo je kako je Bandić rođen u komunističkoj obitelji i da je njegov otac Jozo također bio član Saveza komunista.

„Bandić je iz pravovjerne jugoslavenske obitelji, i otac Jozo i Milan ušli su u partiju. Otac je prošao obuku za rezervnog oficira JNA”, izjavio je Paparella, a na ovom mediju ističu i kako je Bandić preko svoje supruige Vesne ostvarivao korisne kontakte te upoznao socijalni milje u kojem se kretala ova rođena Zagrepčanka. Dio suogovornika ovog portala tvrti da je Bandićev punac imao veliku ulogu u njegovoj političkoj karijeri

”Nešto mi zvoni njegov tast. Mislim da je on bio neka faca negdje”, kaže za Teleskop nekad vrlo moćni i utjecajni HDZ-ovac i blizak suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Uvjeren je da je Bandić morao imati neku „špagu” jer se takvi poslovi i pozicije ne dobivaju slučajno. Vjerojatno su tast ili Leko pomogli Bandiću da „nađe” posao u Ledu gdje je, tako barem piše u knjizi „Ja, Milan” autora Ivana Pandžića i Jelene Badovinac, najprije radio u hladnjači na minus 25 stupnjeva, da bi potom završio u kancelariji. Ne treba isključiti ni mogućnost da je Partija poslala mladog Bandića da se brine za političko pravovjerje radnika u važnoj tvornici”, navodi se na ovom portalu među ostalim.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.