Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SVE MU JE VRATIO! Plenković optužio bivšeg HDZ-ovca za ‘ozbiljnu dezorijentaciju’! Sad je ‘potukao’ njegovog favorita!

Autor: Daniel Radman

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u u Županji održanim krajem prošle godine Damir Juzbašić je s 421 glasom pobijedio Davora Miličevića (na fotografiji), još uvijek aktualnog gradonačelnika Županje, koji je dobio 355 glasova.

No, izbor Juzbašića – inače čelnika Ravnateljstva za robne zalihe – nije se svidio HDZ-ovoj stranačkoj vrhuški, a ni ‘sivim eminencijama’ unutar vukovarsko-srijemskog HDZ-a pa su Juzbašiću naložili da se ne kandidira za gradonačelnika. Čak su mu smisli i povod, kao, ne može usklađivati ova dva zahtjevna posla.

No, Juzbašiću se to baš i nije svidjelo pa je sa svojim suradnicima – osim njega, stranku je napustilo i troje potpredsjednika organizacije – krenuo svojim putem.

Plenković: Ne znam što je Juzbašiću

U HDZ-u su, isprva, minorizirali događanja u gradu.

“Čovjek je išao na unutarstranačke izbore, dobio ih i najedanput je doživio neku ozbiljnu dezorijentaciju i onda je istupio iz stranke”, prokomentirao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković previranja u stranci. “Ne znam uopće što mu je. Djelovao mi je relativno suvisao do sada“, dodao je te potom naglasio kako nije zabrinut zbog budućnosti županjskog HDZ-a. “On bi se trebao brinuti”, izjavio je.

Afera kulen

Usput, njegov protukandidat Davor Miličević široj je javnosti najpoznatiji iz afere da je Grad Županja od mesnice koja je, navodno, u njegovom suvlasništvu kupio 600 kilograma kulena. Miličević je odbacio tezu da ima tajno vlasništvo u spomenutoj mesnici, a pojasnio je i kako je kulen kupljen kroz 16 godina. “Usput, gdje bih trebao kupovati? U Đakovu?”, branio se protupitanjem.

No, kad su došli izbori, pokazalo se da Damir Juzbašić ima veću popularnost u gradu od Milićevića. Uzeo je 44,25 posto glasova, dok je Miličević ostao na 32,7 posto. Odluka će, dakako, pasti u drugom krugu.




Juzbašić je odnio pobjedu i u gradskom vijeću, tu je dobio 37,3 posto, a HDZ 31,82 posto. Iza njih slijedi SDP-ova lista s 13,75, a preko praga je prešla i nezavisna lista Darka Lorgera s 6,01 posto glasova.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.