Facebook

SVE JE BILA LAŽ?! Thompsonu nikada nisu zabranili nastupe u Njemačkoj

Autor: S.V.

“Ponukani zadnjim izljevima mržnje i širenja laži od pojedinih medija kako je Thompsonu zabranjeno nastupanje u Njemačkoj, dužni smo vam objasniti kako su to obične 𝐥𝐚ž𝐢 𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐦𝐞𝐭𝐚𝐧𝐣𝐚. U Njemačkoj je bilo podmetanja na način lažnog prijavljivanja, ucjena i prijetnji prema vlasnicima dvorana kako bi iste otkazali, a ta otkazivanja su pojedini mediji vješto upakirali u ‘zabrana koncerta’ i to ponavljali bezbroj puta ne bi li svojim lažima što više naštetili kako samom Thompsonu, tako i Hrvatskoj državi za koju smo uvjereni da je nikad nisu ni željeli”, stoji na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona.

U nastavku donosimo priopćenje Thompsonova odvjetnika Davorina Karačića:

𝐓𝐡𝐨𝐦𝐩𝐬𝐨𝐧𝐮 𝐧𝐢𝐤𝐚𝐝 𝐧𝐢𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐥𝐨 𝐳𝐚𝐛𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞𝐧𝐨 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐭𝐢 𝐮 𝐍𝐣𝐞𝐦𝐚č𝐤𝐨𝐣

“U odnosu na navode mnogobrojnih medijskih napisa u Hrvatskoj, kako je na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u dvorani Dražena Petrovića puštena pjesma Marka Perkovića Thompsona, a čiji nastupi da su u Njemačkoj bili ‘zabranjivani’, dužni smo reagirati te istaknuti kako ni jedan koncert Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj nikad nije bio zabranjen.


Nije sporno da su se u dosadašnjoj karijeri Marka Perkovića Thompsona pojavljivala podmetanja, neistinite optužbe, otežavanje nastupanja i slična djelovanja nedobronamjernih ljudi, koji su za posljedicu imali odgode koncerata, otkazivanja zakupa dvorana u kojima bi se nastupi trebali održati, međutim, u sadržajnom smislu nikada nije došlo do zabrane bilo kojeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj, kako to zlonamjerno, pojedini mediji i izvori žele nametnuti javnosti.

Naime, izraz zabrana sadržajno znači odluku nekog tijela vlasti, koje takvom odlukom želi spriječiti određeno događanje, a svako nepoštivanje takvog sprečavanja odnosno zabrane predstavljalo bi kažnjivo djelo.
Kako u tom smislu ne postoji ni jedna odluka bilo kakve vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, predmetni navodi predstavljaju klevetničke navode kojima se narušava čast i ugled Marka Perkovića Thompsona.

Stoga će Marko Perković Thompson zaštitu svojih prava zahtijevati te ostvariti pred sudovima Republike Hrvatske.”

Autor:S.V.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.