SVAKIDAŠNJE JADIKOVKE KARAMARKA I DUGOVI NJEGOVE ANE: Halo Porezna! Ubrzajte nam isplatu povrata poreza!

Autor: I.Delić

Zgodna Ana kontaktirala je Poreznu upravu kako bi joj se što hitrije isplatio povrat poreza, kojim bi možda mogla sanirati financijske poteškoće.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko posljednjih nekoliko tjedana muči muku prosječnog stanovnika Lijepe naše. Probleme mu, po svemu sudeći, otkako se oženio stvara sve šupljiji kućni budžet s kojim se odlučio obračunati prošlog tjedna zajedno sa suprugom, lijepom Anom Šarić. Naime, iako većina građana nestrpljivo očekuje famozni povrat poreza, šef oporbenjaka taj je proces odlučio ubrzati. U srijedu je sukladno tome poreznu upravo kontaktirao Karamarkov vozač kako bi mu ubrzali isplatu povrata poreza. Inače, plaća šefa najveće oporbene stranke koji se u sabornici rijetko pojavljuje iznosi oko 15 tisuća kuna neto. Plaća njegove aktualne supruge jest nepoznanica, ali po gradskim kuloarima šuška se kako je Ana zaglibila u ozbiljne financijske poteškoće, što nije neobično imajući u vidu stanje u zemlji. Doduše, rekoše nam nedavno da smo izašli iz recesije, ali teško da građani to primjete na svojim novčanicima. Sukladno tome, da bi pokrpala stanje u svojem atraktivna Ana uzela je telefon u ruke te zatim i ona kontaktirala Poreznu upravo kako bi joj se ubrzala isplata povrata poreza. Naš dobro upućeni izvor iz ove institucije tvrdi kako bi problemčić u Aninom slučaju mogao biti taj što je dotična dužna k’o Grčka te bi mogla imati problema s isplatom.

Bilo kako bilo, Karamarko i njegova Ana nedavno su imali dvostruko slavlje jer osim njegova rođendana, ovaj dvojac slavio je ulazak u bračnu luku. A sreća novopečenog para mogla bi biti i veća, ako je vjerovati glasinama da očekuju prinovu. Time bi Karamarko po treći put mogao postati ocem jer sa suprugom iz prvog braka ima dvoje djece. O braku šefa oporbe s Enisom Muftić dugo se govorilo po hrvatskim medijskim prostranstvima, ali zato se u javnosti niti ne zna da je njegova Ana pet godina provela u braku sa samozatajnim snimateljem Sašom Scmidtbauerom. Bolja Karamarkova polovica jest poduzetnica koja se bavi marketingom i komunikacijama te je ujedno vlasnica jednog zagrebačkog luksuznog frizerskog salona. Rođena Splićanka u Zagrebu se domogla diplome s Filozofskog fakulteta te je jedno vrijeme radila u Ministarstvu vanjskih poslova. Godinama je šefovala marketingom EPH u Beogradu. A s prijateljicama 2011. Godine osniva privatnu tvrtku Drimia regitriranu za ispitivanje tržišta i javnog mišljanja. Karamarkovi oponenti u stranci tvrde da njena tvrtka zadnje dvije godine posluje s gubitcima te da joj rastu obveze prema dobavljačima te se u skladu s time pitaju otkud joj novac za luksuzni Mercedes o kojem je nedavno brujala cijela država. S druge strane, oni Karamarku nešto skloniji članovi HDZ-a tvrde da su sve te priče zapravo tek podmetanja pred izbore te da je ovaj dvojac skladan par.

Koliko god oprečni u stavovima bili, poznavatelji ovog bračnog para kazuju kako je Ana jaka karika ne samo ove veze, već i njegove političke karijere.

Ona je žena koja ga je oblikovala u političara, ali i dama s kojom se do toga stadija konzultira oko rukovođenja HDZ-om da se mnogi pitaju tko je zapravo pravi gazda stranke. Crvenokosa Ana izrazito je ambiciozna žena, a o njezinim ambicijama i sponi s Ministarstvom kulture i ranije se govorilo. Konkretnije, intrigantna je njezina veza s kultnim časopisom Zarez. Suvlasnički udjel u tvrtki Druga strana d.o.o. izdavaču Zareza imala je i Šarić. Među suvlasnicima Druge strane donedavno je bila bivša ministrica kulture, Andreaa Zlatar Violić, koja je zaboravila da je vlasnica udjela od 6,7 posto, dok je zbog toga javno nisu prozvali 2013. godine. Cijela trakavica okončana je kaznom zbog sukoba interesa te prijavom DORH-u koja vjerojatno i danas stoji u nekoj od ladica. Šarić je u svojim javnim nastupima isticala da je Zlatar Violić njezina omiljena profesorica s fakulteta te domentorica njezina diplomskoga rada. Lijepoj Ani šef oporbenjaka nije uspijevao odoljeti, jer s njome je vezu započeo dok je bio u braku s bivšom suprugom. Prema nekim tvrdnjama, njihova veza počela je najkasnije 2007. godine kada je on bio na mjestu šefa SOA-e. Od supruge Enise razveo se tek 2011. Dakle, njihova ljubavna veza trajala je dok je on bio oženjen, i to minimalno četiri godine. Danas Ana i Karamarko nemaju što skrivati. Iako je 2012. službeno objavio da se razveo godinu ranije, on i Ana prvi su put zajedno viđeni tek u kolovozu 2013. u Puli. Nakon toga ih se teško moglo vidjeti zajedno. Ana svojeg današnjeg supruga sve donedavno nije pratila niti na političkim skupovima. Ali nakon pobjede Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, ona je ta koja ga prati u stopu. I čini se da je Ana dobro upućena u aktivnosti unutar HDZ-a. Dio članova stranke uvjeren je da ona kontrolira događanja među oporbenjacima jer šarmom kojega se već na prvi pogled može razaznati ima znatan utjecaj na Karamarka. Dio oporbenjaka drži da je upravo ona uzrok razdora između Karamarka i Milijana Brkića, kojem nije pretjerano privržena. Sve u svemu, buran i pomalo neobičan ljubavnički život svoj mir konačno bi mogao pronaći u braku, iz kojega bi po svemu sudeći uskoro mogao izaći najveći blagoslov, a to su djeca.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.