Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

SVAĐE! INCIDENTI! POVIŠENI TONOVI! Plenković u sukobu s najbližim suradnicima: HDZ na rubu eskalacije

Autor: Iva Međugorac

”Sramota, to mu nije trebalo. Mjesec dana prije izbora mi se blamiramo i svađamo s novinarima, zamjeramo se javnosti, ulazimo u bespotrebne, nesuvisle sukobe”, tako u HDZ-u komentiraju posljednje istupe svojeg ministra Tomislava Ćorića na kojega predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković do te mjere računa da mu je povjerio pisanje predizbornog programa.

”Sada nam se i ta njegova uloga čini diskutabilna, u javnosti se priča o izdaji nacionalnih interesa, i sada bi čovjek kojemu se lijepi ta stigma trebao stajati iza našeg predizbornog programa, kako će birači to percipirati”, pitaju se naši sugovornici iz vladajuće stranke.

Pritom se referirajući na konflikt ministra s novinarem Hrvojem Krešićem koji nije bio zadovoljan njegovim odgovorima na pitanje je li za Infu profitabilnije slanje nafte u Mađarsku ili prodaja, ili je pak profitabilnije naftu iz hrvatskih polja prerađivati u hrvatskim rafinerijama.

“U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo… Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete…”, rekao je Ćorić novinaru, a njegova izjava prerasla je u skandal.

GDJE JE NESTAO MILIJAN BRKIĆ? Njegov ‘pad’ otkrio je pozadinu zanimljivih događanja u HDZ-u

”Skadal je to što se s Inom događa samo po sebi, umjesto da pokušamo sanirati štetu, Ćorić nevješto izaziva novi skandal, ne znam što mu je u tom trenutnku bilo, je li ga netko savjetovao, ili je jednostavno sam izletio, ali kampanja ne ide u dobrom smjeru, gubimo kontrolu, ključni ljudi kampanje su se pogubili, Jandroković bespotrebno ratuje s Ninom Raspudićem, Ćorić s novinarima, a Plenković sa svima pomalo. HDZ-om je zavladala nervoza, vode se rasprave oko sastavljanja listi, na rubu smo sukoba i unutar stranke, Plenković na liste forsira svoje ljude, odbacuje sve one koji nisu na njegovoj strani, a koji imaju potencijala i koji su među biračima prepoznatljivi, oko toga se svađa čak i sa svojim najbližim suradnicima, atmosfera je zabrinjavajuća, to se neće dobro odraziti na stranku”, konstatira na koncu naš sugovornik.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.