Verbum

Sv. Leopold Bogdan Mandić – upravo objavljeni životopis i knjiga pobožnosti zaštitnika godine milosrđa

Autor: dnevno.hr

Prigodom dolaska tijela sv. Leopolda, kojeg je papa Franjo proglasio jednim od zaštitnika Godine milosrđa, nakladna kuća Verbum je na poticaj Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića objavila dva izdanja posvećena omiljenom hrvatskom svecu

Hrvatskoga svetca Leopolda Bogdana Mandića papa Franjo proglasio je jednim od zaštitnika izvanredne Godine milosrđa te će tim povodom njegovo neraspadnuto tijelo, nakon Vatikana, biti izloženo i u Hrvatskoj, i to u Zagrebu do 18. travnja, kako bi vjernici imali mogućnost iskazati štovanje ovome iznimnome svecu. Kako bi se tom prigodom vjernici što bolje upoznali sa životom i duhovnošću svetoga Leopolda Bogdana Mandića, nakladnička kuća Verbum je na poticaj Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića objavila dva izdanja posvećena sv. Leopoldu, novi životopis pod nazivom “Apostol Božjega milosrđa. Životopis sv. Leopolda Bogdana Mandića” te “Pobožnost sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću“.

Knjiga “Apostol Božjega milosrđa” donosi životopis sv. Leopolda Bogdana Mandića iz pera njegova kapucinskog subrata Giovannija Lazzara koji, osim prikaza života ovoga omiljenog sveca, donosi i njegov duhovni profil poticajan za sve čitatelje. Sv. Leopold, kojega je papa Pavao VI. nazvao pretečom duhovnoga ekumenizma i koji je u skrovitosti i poniznosti prikazivao svakodnevne napore i rad za ponovno jedinstvo istočne i zapadne Crkve, proveo je život neumorno ispovijedajući, mireći ljude s Bogom i šireći Božje milosrđe. Sv. Ivan Pavao II. nazvao ga je, prilikom proglašenja svetim, “uzorom ispovjednika” i “herojskim službenikom sakramenta pomirenja i pokore”. Stoga će ova knjiga, koja donosi niz zanimljivosti iz života sv. Leopolda, biti vrlo korisna i poticajna svakome čitatelju, ali i poseban doprinos približavanju otajstvu Božjega milosrđa.

Drugo izdanje posvećeno sv. Leopoldu objavljeno je u čitateljima poznatome nizu molitvenih knjižica Hosana, pod naslovom “Pobožnost sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću”. Ova molitvena knjižica sadrži kratki životopis sv. Leopolda, dvije devetnice, litanije te različite molitve za zagovor sv. Leopolda: za obitelj, zdravlje, hrvatski narod, različite milosti, bolesne i one koji trpe, itd. Ovdje sabrane devetnice i molitve izvorno je objavila službena izdavačka kuća svetišta sv. Leopolda u Padovi.

Ova nova izdanja koja približavaju sv. Leopolda Bogdana Mandića  zasigurno će biti prikladno i dragocjeno sredstvo za duhovni rast, pobožnost i svakodnevnu molitvu. Dostupna su u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće ih je prelistati i više o njima saznati ovdje: “Apostol Božjega milosrđa” i “Pobožnost sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću”.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.