Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SUVERENISTI PROTIV OPORBE! NE VOLE HDZ, ALI I GRBINU REKLI ŠTO MISLE O NJEMU: ‘Naravno da ćemo glasati za smjenu Beroša, ali mi smo protiv HDZ-a i protiv SDP-a’

Autor: J.A.

Klub SDP-a je danas na čelu s predsjednikom stranke Peđom Grbinom uputio Saboru Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Viliju Berošu.

Saborska je oporba nezadovoljna brojnim aferama u koje je upleten te traži njegov opoziv.

Suverenisti nisu podržali

“Tu odluku su podržali svi klubovi osim kluba suverenista. Razlozi su nagomilani problemi u zdravstvu. Ogromni problemi sa sustavom cijepljenja, a postoje indicije za, u najboljem slučaju, pogodovanje u sustavu CijepiSe. Cvjećarici su date IT usluge. Ministarstvo zdravstvo naprosto ne funkcionira. Zato želimo da Beroš ode. U ovom trenutku nije napravio ništa pozitivno za zdravstveni sustav, a sve negativno što je napravio dovodi do ugroze za život ljudi”, rekao je Grbin.

Zanimalo nas je kako to da upravo Suverenisti koji su bili oporba vladajućima nisu podržali ovu inicijativu.

Da se ne radi o nikakvom tajnom paktu s Vladom Andreja Plenkovića potvrdio nam je sam predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

“Protiv svakog ministra u Vladi”

“Jedna stvar mora biti jasna, mi nismo za Beroša. Ne samo za Beroša mi smo protiv svakog ministra HDZ-a. Ali smo isto tako i protiv SDP-a”, rekao nam je Zekanović.

“Za razliku od ostalih zastupnika u Saboru, mi smo i protiv HDZ-a i protiv SDP-a i ne podržavamo njihove prijedloge. Uostalom, nisu nas ni zvali”, dodao je.




Na pitanje hoće li, ukoliko do toga dođe, glasati za opoziv ministra Beroša, Zekanović odgovara potvrdno.

“Naravno, ako do toga dođe da ćemo glasati protiv Beroša. Ne samo protiv njega, mi ćemo glasati za opoziv bilo kojeg HDZ-ova ministra”, zaključio je Zekanović otklonivši bilo kakvu suradnju s vladajućima.




Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.