Screenshot

SUROVOST SUSTAVA: Deložirana iz stana zbog 13 tisuća kuna i nema gdje!

Autor: dnevno.hr

U međuvremenu gospođa Nada je dobila mirovinu te joj se skida trećina kako bi se podmirila najamnina HZMO-u koji je vlasnik stana, a gospođa je do sad otplatila 70 posto", tvrde iz Živog zida

Zbog duga od 13 tisuća kuna Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, 57-godišnja Zadranka Nada Bosnić deložirana je u utorak iz stana u ulici Josipa bana Jelačića u kojem živi već 46 godina. U međuvremenu nije pronađen privremeni smještaj, a Centar za socijalnu skrb u Zadru dodijelio joj je jednokratnu pomoć, piše zadarski.hr

“Na žalost nisam mogla stan otkupiti kada mi je mama umrla jer sam živjela od socijalne pomoći. Zbog toga sam sklopila ugovor o najmu s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje koji je bio davalac stana na korištenje, a od 1991. su postali i vlasnici stana. No, nisam mogla plaćati niti tu najamninu”, kazala je Bosnić, koja nakon deložacije nema gdje.

Stanarsko pravo Bosnić je naslijedila od majke. Najamninu je uredno je podmirivala do ’94. kada ostaje bez posla.

“U međuvremenu gospođa Nada je dobila mirovinu, te joj se skida trećina kako bi se podmirila najamnina HZMO-u koji je vlasnik stana, a gospođa je do sad otplatila 70 posto”, tvrde iz Živog zida.

Na mjestu događaja su i predstavnici Živog zida kojima policija nije dozvolila da uđu u stan u kojemu se nalaze ovršitelji i korisnica stana.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.