Wikimedia Commons

SUMNJIVA ODLUKA ŠKOLE: Tko ne kupi ormarić, odjeću će ostavljati na vješalici

Autor: dnevno.hr

"Tek čekamo odgovor roditelja", kaže ravnateljica, a ako netko tko obročno plaća obavi uplatu i do realizacije ipak ne dođe, bit će mu vraćen novac

U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Osijek odlučeno je kako će se krenuti u kupnju garderobnih ormarića kako bi spriječili eventualne krađe obuće i odjeće nakon odluke da se učenici moraju preobuvati na ulasku u školu.

Ormariće, međutim, roditelji trebaju financirati u daleko većoj mjeri nego škola. S obavijestima o plaćanju ormarića učenici su ovih dana počeli dolaziti svojim kućama, nakon čega su se roditelji našli u mukama, osobito oni s više školaraca pod svojim krovom. Jedan ormarić za učenike prvih razreda stoji 263, s tim da roditelji moraju platiti 260 kuna, a škola svega tri kune.

“Roditelje učenika prvog i drugog razreda ormarići stoje 260 kuna, a školu samo tri kune. Što je viši razred, logično, ormarići su jeftiniji, no ono što me je zaboljelo je to što roditelji koji imaju dva djeteta i ne mogu kupiti oba ormarića, plaćaju iznos predviđen za mlađe dijete. Razumljivo, jer ormarići su skuplji što je dijete mlađe. Nije me možda sve to šokiralo kao spoznaja da je za učenike koji ne budu imali garderobne ormariće škola osigurala vješalice s prostorom za odlaganje obuće”, rekla je za Glas Slavonije jedna majka čije dijete pohađa OŠ Ljudevita Gaja i dodala kako su neki nastavnici upozorili učenike da se ne rugaju onima koji će svoju odjeću ostavljati na vješalicama.

Glas Slavonije u posjedu je interne obavijesti u kojoj stoji da je cijena ormarića za učenike trećih i četvrtih razreda 200 kuna, a škola participira sa 63 kune. Peti i šesti razredi ormariće će dobiti po cijeni od 150 kuna, uz nadoplatu škole od 113 kuna. Roditelji učenika sedmih razreda trebaju platiti stotinu, a škola 163 kune, dok najjeftinije prolaze roditelji osmaša, koje ormarići stoje 60 kuna. Škola će za njih uplatiti 203 kune. U obavijesti stoji i način plaćanja i onaj tko plaća u cijelosti, mora to učiniti do 20. studenoga, a obročno, i to najviše tri rate, do prosinca.

Ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Aleksandra Krampač-Grljušić za spomenuti je list izjavila da škola nije mogla sama financirati nabavu garderobnih ormarića. Škola je, kaže, osigurala nabavu vješalica i nakon toga se krenulo u rješavanje višegodišnjeg pitanja ormarića. “Ne znamo koliko će roditelja biti suglasno za nabavu, a za roditelje koji potpišu da su suglasni, vjerujem da će se ormarići naposljetku osigurati. Naime, prvo treba vidjeti s dobavljačem hoće li u slučaju manjeg broja roditelja ostati ista cijena ormarića. Roditelj čije je dijete mlađe plaća veću cijenu jer mu dijete ostaje duže u školi i u početku nismo znali kako riješiti taj problem”, rekla je ravnateljica, dodajući da su neki roditelji čak željeli sami nabaviti ormariće. “Tek čekamo odgovor roditelja”, kaže, “a ako netko tko obročno plaća obavi uplatu i do realizacije ipak ne dođe, bit će mu vraćen novac”, poručila je Krampač.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.