Patrik Macek/PIXSELL

Šuker potvrdio da su vladajući dogovorili odbore, o imenima ne želi

Autor: Hina

Stručne službe prijedloge će dobiti u četvrtak a u petak će sve biti spremno za izbor radnih tijela na plenarnoj sjednici, rekao je Šuker novinarima.

Potpredsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Ivan Šuker potvrdio je u utorak da su klubovi vladajuće većine dogovorili podjelu mjesta u saborskim odborima, no o imenima nije želio govoriti.

Što se tiče klubova koji čine vladajuću većinu mi smo taj posao manje-više završili, sigurno je da će stručne službe prijedloge dobiti u četvrtak i da će u petak sve biti spremno za izbor radnih tijela na plenarnoj sjednici, rekao je Šuker novinarima.

Nije želio otkriti ni imena kandidata za potpredsjednike Sabora. “Znat ćemo u četvrtak”, odgovorio je novinarima.

Dao je naslutiti da bi novi ministri Klubu HDZ-a mogli biti predstavljeni u četvrtak. “O tome pitajte mandatara, no s obzirom da će stranačka tijela zasjedati u četvrtak to će vjerojatno biti u četvrtak”, odgovorio je potpredsjednik HDZ-ova Kluba.

U petak, kad će Hrvatskom saboru biti predstavljena nova hrvatska Vlada i njezin program, očekuje žustru, ali raspravu u granicama političke kulture, nada se da neće biti “udaraca ispod pojasa”. “Oporbeni će zastupnici pričati svoju priču, uvjeravati nas kako je sve divno i krasno i kako im nije jasno da su izgubili izbore, a mi ćemo ponuditi argumente zašto su izgubili izbore i što mislimo promijeniti u sljedeće četiri godine”, rekao je Šuker.

Upitan za prelazak Hridove zastupnice Gordane Rusak u Klub HSLS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, Šuker kaže da “svaka ruka donosi dodatnu stabilnost Vladi da provede reforme koje treba provesti”.

Glede navodnih zahtjeva Rusakove, poručuje kako ga “uvijek čudi naknada pamet”. “Bilo bi logično da su ti ljudi od kojih je navodno nešto tražila, isti dan sazvali presicu i izvijestili o tome. Međutim, tri-četiri dana nakon toga to ići govoriti po meni je neozbiljno, pa i nekorektno”, rekao je Šuker te poručio kako nije pošteno žaliti se na suca kad se izgubi utakmicu.




Rekao je i kako Rusakova nije nudila suradnju Klubu HDZ-a.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.