Suđenje u slučaju Spice nastavlja se 7. studenoga

Autor: hina

Budući da je riječ o jednom od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa, nova odvjetnica zatražila je primjeren rok za upoznavanje s predmetom, pa je sudsko vijeće nastavak suđenja zakazalo za tri tjedna.

Suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju ‘Spice’ nastavit će se na zagrebačkom Županijskom sudu 7. studenoga kako bi se nova odvjetnica optuženog bivšeg direktora Podravke Zdravka Šestaka mogla upoznati s opsežnim sudskim spisom.

Odvjetnicu po službenoj dužnosti, Lauru Valković, sud je Šestaku dodijelio nakon što je s dosadašnjim odvjetnikom prekinuo suradnju jer mu nije mogao plaćati troškove.

Budući da je riječ o jednom od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa nova odvjetnica zatražila je primjeren rok za upoznavanje s predmetom, pa je sudsko vijeće nastavak suđenja zakazalo za tri tjedna.

Na sudu bi se tada trebao pojaviti i prvi USKOK-ov svjedok, bivši predsjednik uprave Podravke Zvonimir Majdančić, a nakon njega i bivši član nadzornog odbora te koprivničke prehrambene tvrtke Damir Felak.

Sud je dosad prihvatio ispitati 115 USKOK-ovih svjedoka i 30-ak svjedoka obrane, među kojima i predsjednika HSS-a Josipa Friščića, SDP-ova koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, bivšega glasnogovornika vlade Ratka Mačeka i predsjednika nadzornog odbora Podravke Ljubu Jurčića.

Od javnosti poznatijih imena s liste USKOK-ovih svjedoka u sudnici bi se trebali pojaviti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i bivši predsjednik Hrvatskoga fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak.

O mogućem svjedočenju najzvučnijih političkih imena – Jadranke Kosor, Ive Sanadera, Stjepana Mesića, Ivana Jarnjaka, ministra gospodarstva Đure Popijača te saborskog zastupnika Borisa Kunsta, sindikalista Ozrena Matijaševića i predsjednika uprave Zagrebačke banke Franje Lukovića sudsko vijeće odlučit će naknadno tijekom suđenja.




Uz Šestaka na optuženičkoj su klupi bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik varaždinske Fimi grupe Milan Horvat, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS-a Srđan Mladinić te zagrebački odvjetnik Zoran Marković.

Tereti ih se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom koju su, tvrdi USKOK, pritom oštetili za više od 400 milijuna kuna.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.