Miranda Cikotic/PIXSELL

Nove dokaze protiv kapetana Dragana na sud donijela supruga ubijenog njemačkog novinara

Autor: dnevno.hr

USplitu je svjedočila Christiane Schlotzer, supruga njemačkog novinara Egona Schlotzera koji je poginuo tijekom srpskog napada na Glinu

U nastavku suđenja Draganu Vasiljkoviću ponedjeljak je u Splitu svjedočila Christiane Schlotzer, supruga njemačkog novinara Egona Schlotzera koji je poginuo tijekom srpskog napada na Glinu.

Sudu je predala transkripte dvaju intervjua u kojima Vasiljković tvrdi da je osobno zapovijedao napadom na Glinu 26. srpnja 1991. godine.

Drugi svjedok, novinar Senad Pašić, koji se vozio prema Petrinji zajedno s ranjenim njemačkim kolegom, potvrdio je da je Schlotzer usmrćen snajperskim metkom.

“Dok smo mi išli, rasulo se staklo sa šoferšajbe, očito je to bilo od metka, ne bi se staklo samo tako rasulo, a dok je trajao očevid, mi smo slušali policajce i rekli su da je kroz svjetla na desnoj strani gdje sjedi suvozač. Policajci su rekli da je taj metak probijo svjetlo i čovjeku se zabio u donji dio trbuha”, izjavio je svjedok Pašić, prenosi HRT. 

Supruga njemačkog novinara Egona Scotlanda ubijenog krajem srpnja 1991. u Jukincu kod Gline, i sama novinarka Christiane Schlotzer Scotland, kazala je na suđenju za ratni zločin Draganu Vasiljkoviću, poznatom kao kapetan Dragan, da je tužiteljstvu predala audio snimku i transkript intervjua iz rujna 1992. u kojem Vasiljković japanskom novinaru Hiroskiju Kaji rekao da je na dan pogibije njemačkog novinara preuzeo komandu i vodio napad na Glinu.

 Ona je u vrijeme suprugove pogibije bila u Muenchenu, a o okolnostima njegove smrti doznala je od kolega koji su bili na terenu, ali i lokalnog stanovništva s obzirom da je nakon Oluje otišla u Jukinac.

Suđenje se nastavlja u srijedu.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.