Sudac oslobođen optužbe za mlaćenje pokojnog novinara

Autor: dnevno.hr

Predrag Trutin u veljači 2006. u makarskom je restoranu Porat bez povoda fizički napao i ozlijedio legendarnog novinara i urednika Anđelka Ercega.

Bivši sudac makarskog Općinskog suda Predrag Trutina neće biti kažnjen za napad na Anđelka Ercega, danas pokojnog urednika Makarske kronike, piše tportal. Sutkinja Općinskog suda u Splitu Marisa Matić donijela je, naime, nepravomoćnu oslobađajuću presudu za Trutinu.

Tužiteljstvo je, podsjetimo, po službenoj dužnosti pokrenulo postupak prije četiri godine jer Erceg nije želio privatnu tužbu, okvalificiravši napad kao ‘prijetnju počinjenu prema službenoj ili odgovornoj osobi u uskoj svezi s njezinim radom i položajem’ .

Naime, Trutin je 15. veljače 2006. u makarskom restoranu Porat oko 14.45 sati bez riječi fizički napao i ozlijedio Anđelka Ercega koji je ručao sa svojom kolegicom Ivanom Pleić.


Trutina je prije fizičkog napada naljutio tekst koji je Makarska kronika objavila, a u kojem se Trutin spominjao u vezi s presudom oko deložacije u Živogošću.

– A što reći na sve nego – sramota’ – kazala je vidno ogorčena v.d. urednica Makarske kronike Maja Erceg dodavši da ju je posebno iznervirala izjava Trutinova odvjetnika Vinka Ljubičića koji je njezinim kolegama poručio da je ‘sud u ovom slučaju postupio brižno prema njegovu klijentu’.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.