SUD POTVRDIO PO DRUGI PUT: Kujundžić je tijekom rata izbivao iz Hrvatske

Autor: Dnevno

Bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić izgubio je spor na zagrebačkom Općinskom sudu, na kojem je Andriju Hebranga tužio za klevetu. Naime, prvu prvostupanmjsku presudu, koja je također bila u Hebrangovu korist poništio je svojedobno osječki drugostupanjski sud vrativši je na ponovno suđenje, ali po drugi put presudom je odbijena Kujundžićeva tužba, u taj je proces sada već bivši ministar uštao u vrijeme dok je ravnao ministarstvom zdravstva.

Hebrangu je spočitavao klevetu, navodeći u tužbi da mu je ovaj povrijedio čast i dostojanstvo navodeći da je kao liječnik tijekom rata napuštao Hrvatsku te odlazio u Njamačku i na pola godine u SAD. Podaci su to koje je Hebrang u jednom intervjuu naveo objašnjavajući zašto Kujundžić nije član Udruge ratnih liječnika dodajući da je imao zakonski propisanu radnu obvezu kao zabranu odlaska iz države po ratnim zapisima saniteta.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.