Ilustracija/Wikipedija

SUD ODLUČIO: Zbog pokušaja ubojstva dobio 5 godina zatvora

Autor: Hina

Nikola Car (42) nepravomoćno je u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka s kojim je imao ranije razmirice.

Caru je sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Vjeran Blažeković otegotnim ocijenilo što je ranjeni ostao bez bubrega te dijela gušterače zbog čega će imati trajne zdravstvene posljedice, a preživio je zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji.

Kao otegotnu okolnost u obzir je uzeto ranije Carevo pravomoćno osuđivanje zbog pucanja na automobil u kojem su se nalazili ljudi.

Optužnica je teretila Cara da je 27. travnja zbog ranijih razmirica pokušao ubiti K. B. koji je sjedio u kafiću ”Valentino” u zagrebačkoj Nehajskoj ulici.

Car se do kafića dovezao motociklom. Tijekom pokušaja ubojstva nije nosio motociklističku kacigu niti je bio maskiran, dok je pištolj skrivao ispod majice. Okrivljeni se mirno došetao do terase za kojim je sjedila njegova žrtva te je u njega ispalio jedan hitac.

Potom je sjeo na motocikl i pobjegao, ali se kasnije sam predao policiji.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.