Foto: Davor Javorovic/PIXSELLIilustracija

SUD DONIO ODLUKU: Četiri muškarca osumnjičena za ratni zločin nad hrvatskim civilima ostaju u pritvoru, sudac obrazložio svoju odluku

Autor: Hina

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor trojici osumnjičenika za ratni zločin protiv hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u okupiranom Dalju tijekom 1991. i 1992. godine,, doznaje se u srijedu na Sudu.

Trojici okrivljenih, koje je u utorak uhitila osječko-baranjska policija, istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, odnosno zbog bojazni da bi, stoga što žive na području u blizini granice s Republikom Srbijom.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak, 61-godišnjak, 65-godišnjak i 70-godišnjak, kao zatvorski čuvari, kazneno su prijavljeni da su u razdoblju od listopada 1991. do lipnja 1992. godine u Dalju, koji je tada bio okupiran, držali protupravno zatočene šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja, izvijestila je u srijedu Policijska uprava osječko-baranjska.

Tereti ih se da su ih tijekom zatočeništva teško fizički i psihički zlostavljali, čime su počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Službenici osječko-baranjske Policijske uprave u utorak su uhitili trojicu osumnjičenika te nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a osumnjičeni 65-godišnjak je trenutačno nedostupan vlastima Republike Hrvatske. Nakon kriminalističkog istraživanja policija je osječkom Županijskom državnom odvjetništvu, protiv trojice uhićenih, kao i protiv nedostupnog osumnjičenog 65-godišnjaka, podnijela kaznene prijave.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.