Patrik Macek/PIXSELL

STVAR JE IZMAKLA KONTROLI! KAJIN PROGOVORIO: Tko stoji iza velike količine droge u Istri?

Autor: dnevno.hr

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin na svojem je Facebooku prokomentirao problem s pojavom droge u Istri, s posebnim naglaskom na Pulu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Posljednjih se dana Glas Istre raspisao o problemu droge u Istri, a naročito u Puli. Očito je situacija izmakla kontroli, jer kao po običaju, u Istri se tek onda o nečemu počinje govoriti. Takav je slučaj sa Uljanikom koji je “propao” u godinu i po dana. 2014. godine javno sam upozoravao o problemu droge u Istri nakon čega je uhićeno 4 inspektora iz odjela za borbu protiv droge koji su po mom dubokom uvjerenju pripadnici drugog ešalona. Do danas se gotovo ništa bitno nije dogodilo, a problem ovisnosti još je gori, dok je problem nekih istarskih dužnosnika sa narkoticima dramatičan. Osobno me više zabrinjava što je taj slučaj kod maloljetnika u sve većem porastu. Oko 200 000 narko igala se u godinu dana prikupi u Istri. Da li su Skupština Županije i Grad Pula u zadnji 6 godina održali i jednu raspravu posvećenu toj temi? Da li je nakon mene itko o tome progovarao? I dok se šuti o narko ovisnosti naših dužnosnika, dok se šuti o kriminalu u Istri, dok se šuti o namještenim sudskim procesima, dok šutimo o medijskim neslobodama u Istri, Istri može biti samo gore, a ne bolje.
Pitam se, da li hrvatski pravni sustav funkcionira u Istri, ili vrijedi ona iz doba Sanadera “Ti do Učke, a ja od Učke”? Mojim eventualnim ozbiljnijim političkim angažmanom ponovno ću otvorit slučajeve sumnjivih smrti mladih istarskih djelatnika o kojima nitko u Istri ne govori. Cijela Pula danas priča i o smrti maturantice koja je nedavo preminula. Od čega? Zaključno, po tko zna koji put citiram prof. Sakomana: “Što je lokalna sredina korumpiranija, to je problem droge u toj sredini veći.”

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.