Patrik Macek/PIXSELL

ŠTROMAR: ‘Pomoći ćemo svima nastradalima u klizištima’

Autor: Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar građevinarstva Predrag Štromar izjavio je u subotu da će Vlada RH pomoći svim građanima čija je imovina stradala ili je ugrožena zbog klizišta, pojasnivši kako se pomoć, o kojoj je Vlada ovoga tjedna donijela zaključak, ne odnosi isključivo na stanovnike Hrvatske Kostajnice.

 Pojašnjavajući zaključak Vlade prema kojemu će se sanirati kuće ili osigurati neki drugi smještaj svim nastradalima zbog klizišta, Štromar je istaknuo da se to ne odnosi samo na Hrvatsku Kostajnicu, već na sva područja gdje se otvaraju klizišta.

¸”Ovaj zaključak nam omogućava da saniramo kuće svima s problemima klizišta ne samo trenutno pogođenom kraju. Nažalost bit će još klizišta i njime osiguravamo i sanaciju problema koji će se ubuduće događati”, izjavio je Štromar u Tuheljskim Toplicama gdje je HNS u subotu imao stranačko okupljanje na temu ubrzanja reformskih procesa u zemlji.

 Izrazio je uvjerenost  da će se tim zaključkom pomoći i  sjeveru Hrvatske, u kojemu je puno klizišta, a u obilnim kišama proteklih dana stradala su mnoga kućanstva i ceste.

 Istaknuo je i dobar odaziv gradova i općina na natječaj za sanaciju klizišta koji je prije desetak dana objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

 Intenzivno  radimo na rješavanju ovog problema koji jako dugo postoji u Hrvatskoj, poručio je Štromar.

 U izjavi novinarima posebno je pohvalio HNS-ovu saborsku zastupnicu Mariju Puh koja je prilikom glasanja za proračun za 2018. uspjela svojim amandmanom osigurati dodatna sredstva baš za sanaciju klizišta.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.