PIXABAY

STRAŠNE VIJESTI: ‘Mlađi slučajevi stižu s puno jačim respiratornim problemima. Nema obitelji kojoj nije netko umro.’

Autor: Dnevno

Dok pokušavamo sami shvatiti posljedice , ali i brzinu širenja zaraze koronavirusom, prateći  sve što se događa u svijetu, a posebno u bližim zemljama, poput Italije, gotovo od svakog novog saznanja nas prolaze trnci.

Riječi ovih Splićanki toliko su zastrašujuće, da se uistinu nadamo, kako kažei  jedna od njih, da ćemo prestati negodovati što moramo biti doma i shvatiti kako nas je upravo ta mjera možda spasila od strašnog talijanskog scenarija koje su ove Splićanke prepričale za Slobodnu Dalmaciju.

”Prvo što ću vam reći – u Bergamu nitko ne pjeva na balkonima; sve one snimke koje kruže društvenim mrežama i na kojima Talijani pjevaju kancone ili operne arije, kako bi se navodno osnažili, dolaze s juga zemlje. Na sjeveru sada nikome nije do pjesme, a pogotovo ne u Bergamu, u kojemu živim zadnje 22 godine. Kako i bi, ovdje dnevno umre po 70 ljudi. Strašno ”, kazala je Sania Vukušić Marcelli, Splićanka udana za, kako ona kaže, Bergamanca i majka dječaka Duje za Slobodnu Dalmaciju.

Kako je živjeti u gradu najpogođenijem epidemijom koronavirusa, u kojemu vojni kamioni s ljesovima svakodnevno prolaze ulicama grada, upitali su Splićanku, koja im je kazala kako je ova školska godina, za njih, najvjerojatnije gotova, odnosno kako će djeca ponovo u školske klupe u rujnu.

Njezina poznanica iz Bergama, isto Splićanka, u Italiji radi kao zdravstvena djelatnica, koja je za Slobodnu Dalmaciju otkrila što se dogaa u zdrastvenom sustavu u Italiji, odnosno kako se drže zdravstveni djelatnici, koliko se zarazala proširila na njih, ali i kako i mlađe osobe itekako imaju problema zbog koronavirusa, dok se do sada uglavnom smatralo kako su najpogođenije starije i bolesne osobe, dok se nije spominjalo kako mlađe osobe dolaze s težim respiratornim problemima.

Previše je zdravstvenih djelatnika zaraženo da bi se epidemija mogla brzo suzbiti. Svi smo se poradovali kad je broj umrlih bio u padu početkom tjedna, ali sad je opet narastao. Šefica mog bolničkog odjela je na respiratoru, dva liječnika u bolnici su nam umrla… Gotovo da nema obitelji u Bergamu u kojoj netko nije umro, tu ponajprije mislim na djedove i bake, a o zaraženima da i ne govorim. Kolegica, koja je 1994. godište, neki dan mi kaže kako su njezinim trima prijateljicama s fakulteta umrli očevi, ljudi u pedesetim godinama života.

Moja 28-godišnja prijateljica zarazila se i dva tjedna imala je strahovito jake simptome. Liječnici ovdje govore kako su im mlađi slučajevi čak i teži, da u bolnicu stižu s puno jačim respiratornim problemima” kaz je ova zdravstvea djelatnica.

(VIDEO) IZRAZITO UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: ‘Više nema, nismo znali! Dužni smo o ovome obavijestiti javnost!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.