fbpx

Stožer: Vukovar zaslužuje vlast koja će cijeniti sve ono što je dao u obrani Hrvatske

Autor: hina

"Apeliramo na sve domoljube, demokršćane i sve ostale pozvane - istaknite jednog zajedničkog najkvalitetnijeg kandidata koji će zastupati i provoditi nacionalnu, državotvornu politiku", poručio je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je danas na konferenciji za novinare sve domoljubne stranke i ugledne pojedince u Vukovaru da se ujedine na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika, ističući da Vukovar zaslužuje vlast koja će cijeniti sve ono što je taj grad dao u obrani Hrvatske.

“Apeliramo na sve domoljube, demokršćane i sve ostale pozvane – istaknite jednog zajedničkog najkvalitetnijeg kandidata koji će zastupati i provoditi nacionalnu, državotvornu politiku”, poručio je predsjednik Stožera Tomislav Josić, dodajući da Vukovar zaslužuje vlast koja će znati cijeniti sve ono što je taj grad dao u obrani Hrvatske.

Istaknuo je da bi stranke i kandidati koji će se kandidirati na prijevremenim izborima vlastite interese trebali podrediti općem dobru.


Na pitanje novinara je li Stožer spreman s vlastitom listom ili kandidatom za gradonačelnika također ući u izbornu utrku u Vukovaru, Josić je odgovorio kako o tome ne razmišljaju.

“Rekli smo da želimo biti politički korektor vlasti u Vukovaru i želimo to i ostati”, odgovorio je.

Budući da nije donesen gradski proračun, Vlada je 10. travnja raspustila vukovarsko Gradsko vijeće i razriješila dotadašnjega gradonačelnika Željka Sabu (SDP) te njegove zamjenice. Ujedno je imenovala povjerenika koji će gradom upravljati do izbora novoga Gradskog vijeća i gradonačelnika te je pokrenula proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora koji se moraju održati u roku od 90 dana od raspuštanja Gradskog vijeća.

Nijedna politička stranka ni opcija u Vukovaru dosad se nisu javno očitovale o mogućim kandidatima za gradonačelnika i za Gradsko vijeće.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.