Ilustracija Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Stolac u kafiću odrezao mu prst dok je pokušao sjesti. Tužio kafić, a oni tvrde: ‘Sam si je kriv’

Autor: Dnevno

Nevjerojatna ozljeda Damiru iz Kumrovca dogodila se u kafiću u Malom Lošinju gdje je ljetovao u kolovozu ljetovao s obitelji.

Damir tvrdi kako je sjeo na sklopivi stolac koji se sam od sebe rasklopio iz neutvrđenog razloga te je tijekom toga došlo do prignječenja  i amputacije otprilike jednog centimetra četvrtog prsta desne ruke.

“Vratio sam se iz wc-a i sjeo na stolicu na kojoj sam sjedio i ranije te se primio za rukohvat. No, kad je došlo do opterećenja stolice mojom težinom, našao sam se na podu jer se stolica ispružila po tlu. Kako sam se rukama držao za rukohvat, vrh prsta mi je otpao. Liječnik m je prišio otpali komad prsta, ali nije srastao i na kraju je pocrnio i otpao”, rekao je Damir na sudu.

No, predstavnici lošinjskog lokala osporili su njegove optužbe tvrdeći kako je za ozljedu sam kriv te da je riječ o stolicima u obliku ležaljki koje se mogu podignuti na tri razine, piše Danica.hr.

“Kako je pokušao u sjedećem položaju promijeniti razinu stolice, a budući se radi o sklopivim stolicama, ista se uslijed nepravilnog korištenja, isključivo njegovom krivnjom, sklopila i prignječila mu prst”, upozorili su iz kafića.

Sud je  zaključio kako Damiru pripada pravična odšteta zbog teške ozljede u kafiću. Ugostiteljski objekt mora platiti ukupnu odštetu od oko 18.000 kuna koja bi s kamatama mogla iznositi više od 20.000 kuna.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.