HRT Facebook Screenshot

Što znate o njemu? Ovo je najmoćniji i najtajanstveniji Plenkovićev čovjek! Bez njega se u Vladi ne događa baš ništa

Autor: Iva Međugorac

Jedan od najmoćnijih ljudi u vladi premijera Andreja Plenkovića svakako je posebni savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert Kopal, tip koji uživa puno povjerenje aktualnog premijera, a čiji je utjecaj neupitan i ogroman.

Kopal je stručnjak, čiji je angažman u najmanju ruku svestran, jer osim što od Vlade za svoje stručne savjete na mjesečnoj razini ubire devet tisuća kuna mjesečno, od HDZ-a ubere oko 5000 tisuća kuna, a tu su i edukacijske djelatnosti na kojima uprihodi dodatnih 15 tisuća kuna na mjesec.

Tko je Kopal, dobar dio javnosti zapravo nije niti znao dok se nije počeo pojavljivati u raznim eterima i medijima nakon što je u neugodnoj situaciji zaglibio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Bilo kako bilo, Kopal je i bez svoje verzije priče o spornim ministrovim fotografijama tip koji za premijera odrađuje specijalne zadatke što ne iznenađuje kada se tek površno baci pogled na njegovu živopisnu biografiju u kojoj se među ostalim spominje i rad u tajnim službama.

Životopis je brusio i kao djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova, gdje je poslovao kao analitičar, ali i državni tajnik. Ujedno, valja spomenuti kako mu se kroz biografiju provlači i podatak da je bio predavač na raznim privatnim učilištima. No, osim onoga što mu se provlači kroz biografiju, zanimljivo je i ono što se Kopalu provlači kroz imovinsku karticu.

Plenkovićev ”honorarac” koji se lani učlanio u stranku od koje baš kao i od Vlade prima honorar, prema kartici privatnog učilišta Effectus od nesamostalnog rada dobiva šest tisuća kuna, a osim toga i od Visokog učilišta Algebre zaradi oko pet tisuća kuna svakog mjeseca, nadalje se u imovinskoj kartici navodi 4608 kuna mjesečno koji mu stižu od HZMO-a, a od edukacijskih aktivnosti godišnje uprihodi preko 70 tisuća kuna.

Posjeduje Kopal i štednju od 225 tisuća kuna, ali i devet tisuća eura. Kada je o nekretninama riječ, u kartici navodi stan u Zagrebu od 52 kvadrata, ujedno valja reći kako pod svoje bračno stanje napominje bračnu razdvojenost, što znači da oba partnera svojom imovinom samostalno raspolažu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.