Jutarnjil list/screenshot

Što se to skriva u obrovačkoj ambulanti? Doktoru oduzeta licencija nakon 22 godine rada

Autor: Dnevno

Novi apsurd u hrvatskom zdravstvu. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) prije pet dana donio je odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu. Odluke o raskidu ugovora inače su jako rijetka pojava.

Goran Jusup liječnik je čiji je osebujni nastup i uvredljiv rječnik u najavi emisije “Provjereno” Nove TV šokirao javnost, a jednaku nevjericu izazvala je mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra, iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu. Na njihov način rada ljudi iz Obrovca žalili su se mjesecima, zbog čega su izgubili više od tisuću pacijenata u posljednjih šest mjeseci. Sve je rezultiralo otkazivanjem ugovora nakon dvije provedene inspekcije koje je proveo HZZO po prijavi nezadovoljnih pacijenata.

U HZZO-u su potvrdili  da su u kontaktu s Domom zdravlja i da će dr. Jusup raditi do 30. travnja kako bi se osigurao kontinuitet zdravstvene zaštite dok se ne nađe zamjenski liječnik za tu ambulantu, piše jutarnji.hr.

Inače, u Obrovcu, gradiću sa 3800 stanovnika, rade dvije ambulante obiteljske medicine, od kojih jedna više nema liječnika.

Više o ovom slučaju iz Obrovca i dr. Jusupu bit će prikazano večeras u “Provjerenom” na Novoj TV u 22.30 sati.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.