Photo: Patrik Macek/PIXSELL

ŠTO SE DOGAĐALO IZA ZATVORENIH VRATA VLADE? Ostalo je samo troje kandidata za hrvatskog suca pri Europskom sudu za ljudska prava

Autor: Andrej Jelušić

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje, 37. sjednice,  utvrdila stajalište Republike Hrvatske za sastanak ministara nadležnih za ekonomske i financijske poslove koji će se održati 19. siječnja 2021.

Vlada je također usvojila Izvješće o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II), a usvojeno je i Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za mjesec prosinac 2020.

Tema su bila i kadrovska pitanja, te je tako radi isteka mandata razriješen ravnatelj Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija Mario Miljavac te je ponovno imenovan u novom mandatnom razdoblju.

Državnoj službenici mr.sc. Tanji Milović ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika glavne ravnateljice, a najduže do šest mjeseci.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, dr.sc. Davor Derenčinović, Lovorka Kušan i dr.sc. Marin Mrčela predlažu se za tri kandidata Republike Hrvatske za suca pri Europskom sudu za ljudska prava. Dr.sc. Zlata Đurđević predlaže se za izbor pričuvne kandidatkinje.

Dr.sc. Siniša Rodin predlaže se za kandidata Republike Hrvatske za suca Suda pri Sudu Europske unije, a dr.sc. Tamara Ćapeta za nezavisnog odvjetnika Suda pri Sudu Europske unije, za mandatno razdoblje od 7. listopada 2021. do 7. listopada 2027.

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ukrajine, a novim je supredsjedateljem imenovan dr.sc. Tomislav Ćorić. Također, Darko Horvat razriješen je dužnosti člana Glavne skupštine društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d., a novim je članom koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske imenovan dr.sc. Tomislav Ćorić.




Lidija Brković razriješena je pa ponovno imenovana glavnom ravnateljicom Državnog zavoda za statistiku.

Dr.sc. Mario Šiljeg ponovno je imenovan predsjednikom Upravnog odbora Fonda, a članovima su imenovani Anja Bagarić, Marko Markić, Ines Špirić, Josip Borić, dr.sc. Luka Burilović i dr.sc. Neven Voća, kao predstavnici ministarstva nadležnog za poslove zaštite okoliša, za poslove energetike, za poslove financija, Hrvatskoga sabora, Hrvatske gospodarske komore te predstavnika iz redova stručnjaka u području zaštite okoliša.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.