Foto: kodex.me

ŠTO SE DOGAĐA? VELIKA RACIJA: Pet inspekcija i policija upali u poznati zagrebački restoran

Autor: dnevno.hr

Pet inspekcija našlo je nepravilnosti u restoranu prijavljenom za prodaju zakonom zaštićene školjke, javlja morski.hr prenoseći poruku Državnog inspektorata čiji su djelatnici izašli na teren u jedan zagrebački restoran. Nakon prijave, policija i nadzorne službe stigle su u rekordnom roku te upale u restoran.

”Nakon zaprimljene anonimne prijave o ilegalnom posluživanju prstaca u prostoru subjekta na području Grada Zagreba žurno je (isti dan) organiziran koordinirani nadzor pet inspekcija (inspekcija zaštite prirode, inspekcija zaštite okoliša, sanitarna inspekcija, inspekcija rada i turistička inspekcija) Držanog inspektorata u suradnji s policijskim službenicima.

Tom prilikom je utvrđeno: nezakonito držanje prstaca (118 jedinki), nepostojanje normativa i nepostojanje obveznog natpisa, subjekt ne razvrstava bio-otpad, pušenje zaposlenika u službenim prostorijama, a vezano uz područje radnih odnosa u tijeku je provjera kroz sustav zatečenih radnika.

Inspekcijski nadzor je još uvijek u tijeku zbog zakonskog roka od 7 dana subjektu za dostavu tražene dodatne dokumentacije. Vezano uz nezakonito držanje prstaca pokrenut će se prekršajni postupak. Nakon okončanja inspekcijskog nadzora izvjestit ćemo Vas o rezultatima i poduzetim mjerama – izvijestio je Državni inspektorat.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.