Facebook / Screenshot

ŠTO SADA? NOVA TEORIJA IZ KARAMARKOVA TIMA: Ipak ne odustaje od kandidature?

Autor: Iva Međugorac

Prije više od godinu dana u razgovoru za naš tjednik 7dnevno bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko otkrio je kako razmišlja o povratku u politiku, povratak na unutarstranačkim izborima najavio je i prilikom proslave obljetnice Oluje, a potom i jesenas kada je na svojem Facebook profilu na dan pada Berlinskog zida napisao: “Što se mene tiće nastavljam rušiti ‘antifašistički obrambeni zid’. Vidimo se na unutarstranačkim izborima”. Nedugo potom uslijedilo je zatišje, a onda i predkampanja za unutarstranačke izbore u vladajućoj stranci, svoje namjere da se suprostavi Andreju Plenkoviću nedavno je artikulirao Karamarkov bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač, a negdje u to vrijeme, društvenim se mrežama proširio i poziv za Karamarkov povratnički skup u Sesvetama, mediji su se raspisali o članovima njegova tima pa se tako na intrigantnom popisu našao bivši ministar branitelja Mijo Crnoja, braniteljica Zorica Gregurić i policajac Željko Fiolić. Međutim, nakon što se slegla prašina s pompozne najave o povratku, u medijskom prostoru pojavljuje se informacija da Karamarko ipak odustaje od kandidature. Njegovim timom zavladalo je razočaranje, jer ekipa koja se oko njega okupila bila je spremna zaigrati na sve ili ništa, mobilizirati članstvo i odraditi konkretan posao po HDZ-ovim ograncima. Razočarao se, tvrdilo se iz izvora bliskih bivšem šefu HDZ-a i sam Karamarko, navodno dvoranu u Sesvetama nije uspio napuniti, premda ju je već zakupio, a interne ankete sugerirale su da na unutarstranačkim izborima nema šanse.

Međutim, ako odustane, više nikada neće niti dobiti šansu za povratak, sugerirali su ponovno na te njegove teorije, Karamarkovi suradnici, potpora koju je kanio dati Kovaču, njima se nije učinila relevantnom, baš kao niti teza da će se vratiti kada Plenković podbaci na rujanskim parlamentarnim izborima. Shodno tome, iz njegova tima za sada stižu nove poruke, tvrde naime da je nakon kratkih, ali intenzivnih pregovora Karamarko odlučio da ipak neće odustati, istina, oko kandidature pa i skupa u Sesvetama još se premišlja, no čini se kako nije posve siguran niti u to odustajanje. I uistinu, kada i ako se Karamarko vrati pobjede bi ga mogla stajati njegova neodlučnost.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.