Foto: Goran Mehkek / CROPIX

ŠTO JE KARAMARKO RADIO U GRUPI PLENKOVIĆEVIH KRITIČARA? Sam sve priznao

Autor: Iva Međugorac

Među članstvom Viber grupe ‘Zna se-HDZ’ koja je zgrozila premijera Andreja Plenkovića i digla na noge stranačko rukovodstvo, koje se potom odlučilo i za sankcije, nalazio se i Tomislav Karamarko, bivši predsjednik vladajuće stranke.

On je nedavno najavio svoju kandidaturu na unutarstranačkim izborima koji bi se, po svemu sudeći, trebali održati na proljeće. Da je doista bio u grupi, za 24 sata potvrdio je i sam Karamarko, dodajući da je to skupina prijatelja, a da u grupi dijele viceve. Grupu je, kako se moglo saznati iz medijskih napisa, otvorio Božo Medić, jedan od stranačkih utemeljitelja, a ona se odnedavno počela osipati premda su u njoj debate vodili uglednici iz HDZ-a, pa i neki članovi te stranke koji trenutačno blisko surađuju s premijerom Plenkovićem.

Izlaznu kartu iz stranke dobili su članovi koji su sudjelovali u raspravama u grupi s Vibera, a istovremeno je postojala i grupa na WhatsAppu koja je nazvana ‘Uskoci i hajduci’. Nju je pak, osnovao Mate Ćurić, a u njoj je polemike vodila ekipa bliska Davoru Ivi Stieru. Oni sankcije neće snositi, a Stier je stao uz svoje kolege braneći slobodu govora. Zanimljivo je spomenuti i to da su se u ovoj, drugoj grupi, među ostalim, iznosile kritike na račun Andrije Mikulića i Ivana Ćelića, ali izgleda da će sankcije snositi isključivo oni koji su se drznuli kritizirati predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.