Foto: Damjan Tadic / CROPIX

STIŽU VELIKE VRUĆINE U HRVATSKU! AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto

Autor: Dnevno.hr

AccuWeather, najpoznatiji svjetski meteorološki servis objavio je prognozu za ljeto za cijelu Europu. Po toj prognozi kažu da Portugal, Španjolsku i Italiju čeka vruće razdoblje s dosta temperaturnih uspona i padova, a svaki toplinski val će na tome području trajati tjedan ili dva te će ga obilježiti rekordne temperature. No njih bi trebali prekinuti spori olujni sustavi koji će dovesti do pada temperatura i oborina.

Isto tako južni dio Europe očekuju rekordne vrućine, s naletima oluja.

Gradovi diljem Balkana, slično prošlom ljetu i ove godine mogu očekivati ​​veći broj dana s temperaturama iznad 32 stupnja Celzijevih. Meteorolozi AccuWeathera za ovu godinu predviđaju da će temperature prelaziti 32 stupnja između 31 i 38 dana u Bukureštu te između 55 i 63 u Ateni. Isto tako vrući periodi bit će popraćeni sušama, iako  bi one ove godine trebale biti blažeg oblika nego prošle godine.

U drugoj polovici ljeta trebalo bi biti više grmljavinskog nevremena nego u prvoj. Iako će grmljavinska nevremena donekle ublažiti razdoblje suša, donijet će i ozbiljne vremenske nepogode, uključujući oluje koje bi mogle oštetiti usjeve pšenice i kukuruza.

Ljetne vrućine ne bi trebale tako pogoditi sjeverni dio Europe kao onaj južni, poručuju meteorolozi.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.