FOTO: Rene Karaman / sdp.hr

STIŽE VELIKO IZNENAĐENJE IZ SDP-A! Je li ovaj dečko Bernardićev nasljednik?

Autor: Iva Međugorac

Tko će nasljediti Davora Bernardića na čelu SDP-a? Ključno je to pitanje na koje ovih dana odgovor nastoji iznaći vojska socijaldemokrata razočarana rezultatom parlamentarnih izbora. Niz je imena, koja se u tom kontekstu provlače kroz javni prostor. Dio članstva na toj bi poziciji najradije vidio Biljanu Borzan, no s druge strane kritičari ove poznate europarlamentarke kažu da ona tome zadatku nije dorasla te da je široj javnosti poznata isključivo po Nuttelli.

Pojedini SDP-ovci otvoreni su tome da ih preuzme iskusni Tonino Picula, međutim, u stranci je ipak uvriježen stav da njemu za ozbiljnije političke borbe manjka žara.

Žara zato ima Peđa Grbin, koji se nametnuo brojem osvojenih preferencijalnih glasova, a koji je svoju kandidaturu uostalom već i istaknuo. Međutim, ni on nije posve oduševio sve svoje kolege koji smatraju da Grbin nije lider, i da im treba neko novo lice, a to novo lice za SDP-ovce bi mogao biti Zvonimir Mrsić, bivši šef Podravke, i menadžer koji velikom djelu članstva ulijeva povjerenje.

Povjerenja dio SDP-ovaca ima i u Sinišu Hajdaša Dončića, dok drugi dio podsjeća da se radi o čovjeku koji se okušao i u HDZ-u.

Picula reagirao na optužbe Ane Brnabić da ‘potpiruje nerede’: Stanje u Beogradu je šokantno, Vučić rastače demokratske institucije!

Kao britak i sposoban dečko spominje se i Arsen Bauk koji bi po nekima bio idealan kandidat za predsjednika Partije.




Idealnom dio SDP-ovaca smatra sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček dok drugi podsjećaju na njenu aferu Kopa Beach koja bi im mogla stvarati probleme.

U kontekstu kandidature spominje se i Ranko Ostojić, ali i Ivana Marković, supetarska gradonačelnica.

Neki pak drže da je dobar posao u kampanji za predsjedničke izbore odradio Joško Klisović te da bi mu vrijedilo dati priliku, no, u SDP-u se u posljednje vrijeme sve otvorenije progovara i o osvježenju u vidu mladog pločanskog gradonačelnika Miše Krstičevića, kojega u Partiji opisuju kao sposobnog i netipičnog političara koji za rad u gradu ne prima plaću jer i dalje radi u KBC-u Split te svaki dan putuje na posao. On bi drže u velikom djelu stranke bio potpuno inovativno riješenje, mogao bi parirati i Plenkoviću, ali i ekipi iz Možemo, a osim toga radi se o čovjeku koji socijaldemokraciju živi punim plućima.




Tko će se u konačnici kandidirati, a tko pobjediti ostaje za vidjeti, no u svakom slučaju interes za stranku pred ponorom je velik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.