Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

STIŽE NEVRIJEME, IZDANO UPOZORENJE! Uživajte u suncu dok ga ima, navečer stiže kaos: Evo koje će dijelove Hrvatske pogoditi!

Autor: I.Br.

Danas će biti pretežno i djelomice sunčano, vruće i sparno. Na kopnu uz jači razvoj oblaka od sredine dana će mjestimice biti pljuskova s grmljavinom, a poneki je pljusak moguć i na sjevernom Jadranu.

Navečer i prema kraju dana u središnjim i istočnim područjima moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak, krajem dana na sjevernom dijelu u okrenuti na buru, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34 °C.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za tri regije, gdje se danas očekuje loše vrijeme.

Biometeorološke prilike izrazito loše

Biometeorološke prilike će posvuda biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor i manjak energije. Nestabilna atmosfera u drugom dijelu dana može kod nekih ljudi potaknuti bolove na mjestima ranijih ozljeda. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora i uzimanje redovite terapije. Preporuča se lagana prehrana, dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.




Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.