Luka Stanzl/PIXSELL

Stipić pozvao Barišića da školama pošalje naputak o isplati božićnice na zaštićene račune za blokirane učitelje!

Autor: dnevno.hr

"Broj blokiranih učiteljica i učitelja svakim je danom sve veći i veći", naglasio je Stipić

Nakon najave ministra financija Zdravka Marića o predstojećoj isplati božićnice radnicima u javnim službama, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod poziva resornog ministra Pavu Barišića da žurno na osnovne i srednje škole pošalje obvezujući naputak o isplati božićnice na zaštićene račune ili u gotovini svim radnicama i radnicima čiji su računi blokirani.

“Ljetos, prigodom isplate regresa, unatoč upozorenjima, brojni su prosvjetari ostali bez 1.250 kn jer se u školama nije osigurala odgovarajuća isplata. Ako i sada izostane reakcija Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja – očitim postaje kako se problem ne želi riješiti.

Podsjetimo, za isplatu regresa i božićnice na zaštićene račune tijekom predizborne kampanje pisanim su se putem izjasnile i Hrvatska demokratska zajednica i Most. Sad je vrijeme da u ovim strankama nešto konkretno učine kako se i na ovom važnom pitanju ne bi osporavala njihova „vjerodostojnost“.

Na žalost, broj blokiranih učiteljica i učitelja svakim je danom sve veći i veći. Jedino isplatom božićnice na zaštićene račune, Božić će biti primjereno obilježen i proslavljen u brojnim prosvjetarskim obiteljima. U danima, kako se to često ističe, darivanja, ovo je prilika da politika i političari konkretnim potezom „daruju“ mnoge koji to sigurno zaslužuju”, poručio je Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod.

>>> Marić: ‘ Sredstva za božićnice nisu planirana, svjesni smo naših obveza’

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.