Sanjin Strukic/PIXSELL

STIGLA JESEN: Slijede nam grmljavinske oluje i puno kiše

Autor: dnevno.hr

I u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno oblačno, uz povremenu kišu, češću u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura između 11 i 13 °C, a najviša dnevna oko 17 °C

U većini unutrašnjosti nakon nedjeljne kiše u novome se tjednu nastavlja promjenljivo i nestabilno vrijeme, osobito na kopnu, gdje će biti i česte kiše, ponegdje i grmljavine. Sunčanije vrijeme bit će na Jadranu, a posebice u Dalmaciji, iako ne i sasvim suho. Oblačno vrijeme prevladavat će u ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj. Slabe kiše bit će povremeno, osobito u zapadnoj Slavoniji. Jutarnja temperatura uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar oko 12, poslijepodnevna između 16 i 18 °C, piše HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno oblačno, uz povremenu kišu, češću u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura između 11 i 13 °C, a najviša dnevna oko 17 °C.

Na sjevernom Jadranu bit će povremene naoblake, pri čemu će uz češću kišu biti oblačnije u prvom dijelu dana. Pretežno će u gorju prevladavati oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Slab vjetar do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura. U gorju jutarnja temperatura oko 10 °C, na moru između 14 i 17 °C, a najviša dnevna u gorju oko 14 °C, na Jadranu između 18 i 21 °C.

Na srednjem Jadranu promjenljivo oblačno vrijeme, dok će u unutrašnjosti Dalmacije uz mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu. Slabo do umjereno jugo će zapuhati kao i istočnjak, a more će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura između 19 i 22 °C.

I na jugu Hrvatske uz promjenjivu naoblaku bit će lokalnih pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i istočnjak. Jutarnja temperatura između 15 i 17, a najviša dnevna između 21 i 23 °C.

Do kraja tjedna nestabilno

Sljedeća dva dana bit će promjenljive naoblake i povremene kiše u kopnenom području, kao i sunčanih razdoblja. Sunčanije vrijeme u četvrtak, u jutarnjim satima mjestimično postoji mogućnost za maglom. U gorski krajevima postoji mala vjerojatnost za kišom. Vrijeme će postupno postajati toplije, dok će o raspodjeli sunca i malo oblaka uvelike ovisiti o temperaturi.




Nastavkom tjedna na Jadranu sunčanije vrijeme nego na kopnu i uglavnom suho. U srijedu može pasti malo kiše, u obliku lokalnog pljuska, posebice na sjevernom Jadranu. Sljedećih će dana temperatura zraka malo porasti, dok se na srednjem i južnom dijelu neće znatnije mijenjati. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.