Foto: nenad stazić

STAZIĆ USRED SABORNICE O VUKOVARU: Sakrivate istinu o gradu! Od Vukovara radite grobnicu

Autor: Dnevno

Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta podijelio je saborske klubove. Očekivano, HDZ-ovi smatraju da se time radi korak naprijed, dok oporbenjaci ustraju da se pijetet ne može propisati te da se zakonom od Vukovara radi mauzolej, umjesto modernog otvorenog grada.

Pijetet se ne može zakonski određivati, stava je SDP-ov Nenad Stazić, koji tvrdi da je korist od zakona ravna nuli te da ima predizbornu svrhu. Usto, upozorio je i da postoji zakon o obnovi i razvoju Vukovara iz 2001.godine, kad je premijer bio SDP-ov Ivica Račan.

“Od Vukovara radite mauzolej, grobnicu“, poručio je Stazić vladajućima i dodao kako je Vukovar duboko podijeljen, ljudi mu iseljavaju. “Pobjegli su od vaših mjera i pomoći”, rekao je i upitao vladajuće zašto ne naprave moderan, otvoren grad, zar su žrtve Škabrnje i Nadina manje bitne od vukovarskih. “Zakon je jedan zastor, kao sipino crnilo kojim treba sakriti istinu od Vukovara”, ustvrdio je Stazić.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.