STANOVNICI ZAGREBA BIJESNI ZBOG KAZNI ZA PARKIRANJE: ‘Prije uvođenja naplate masovno dijele kazne. Treba zbrojiti dva i dva’

Autor: Dnevno

Prvo su stigle opomene, a nakon nekoliko dana i uplatnice s obavijestima o kazni za nepropisno parkiranje na vjetrobranskom staklu, rekli su za Večernji stanari Sopota, Gornje Dubrave, Središća, Sigeta i Srednjaka kojima su prometni i komunalni redari prije nekoliko tjedana počeli dijeliti kazne, kako kažu, šakom i kapom.

Sigurni su da je riječ o nekakvoj prometnoj akciji, ali i ljutiti jer ih nitko nije prethodno o tome obavijestio.

Međutim, u Gradu su za Večernji potvrdili da redari samo rade svoj posao jer dnevno zaprime oko 300 prijava građana.

– Svakodnevno zaprimimo oko 300 prijava građana, a po njima se postupa zakonito i promptno. Prije svake izdane kazne poduzimamo i preventivne mjere, odnosno upozorenja kako bi se izbjeglo represivno djelovanje – kažu u Gradu. Naveli su, također, da je zanimljivo, kako je pokazala njihova analiza, da je u područjima gdje je uvedena naplata parkiranja, izuzevši strogi centar, manje takvih prometnih prekršaja poput nepropisnog parkiranja.

Interesantno je da uz kazne, složilo se nekoliko vijećnika, spominju i uvođenje naplate. Čini se da su upravo one prethodile sutrašnjem sastanku gradonačelnika Milana Bandića s predsjednicima Vijeća gradskih četvrti i Mjesnih odbora gdje je četvrta točka dnevnog reda upravo uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga grada. –

Prevelika je slučajnost da nekoliko tjedana prije nego što žele uvesti naplatu masovno dijele kazne. Treba zbrojiti dva i dva – zaključio je jedan od vijećnika mjesnog odbora Sopot Mladen Devčić.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.