Tomislav Majnaric

Stanovnici Gorskog kotara ponovo u NEVJERICI: Migranti devastirali lovačke domove i planinarske kuće, štete su milijunske!

Autor: Ines Brežnjak

Gorskim kotarom prolazi jedna od ilegalnih migrantskih ruta, a kako se čini, velike grupe migranata proteklog su vikenda opet prolazile ovim putevima te napravile štetu na nekim objektima. Njihov je prolazak i ovog puta ostavio zapanjenima stanovnike ovog područja, jer su mjesta na kojima su migranti noćili ponovo – potpuno devastirana.

Naime, Tomislav Majnarić iz Delnica na svojem profilu objavio zastrašujuće fotografije nereda i devastacije kojeg su migranti ostavili iza sebe, a na koji je naišao nakon ovog vikenda na nekoliko lokacija. Kako je naveo u svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook, lokacije na kojima su migranti noćili su provaljene i razvaljene, a neke je gotovo pa nemoguće više popravljati.

“Planinarski dom na Bijelim stijenama provaljen!! Sve je u totalnom svinjcu, puno smeća, sve prekopano i razbacano! Sve je puno smeća, odbačenih dijelova odjeće i obuče. Dom je neupotrebljiv, van uporabe. Lovačka kuća Plana totalno razvaljena!! Više se niti ne popravlja, nema smisla. Danas popraviš a pod okriljem noći dođu novi migranti koji ponovno sve demoliraju! Kuća neupotrebljiva, otvorena, razvaljena. Planinarski dom na Janjčarici ponovno provaljen!!! Bio sam po noći, u nadi da zateknem “noćne stanare” u njemu…nažalost nije bilo nikoga, da malo popričam s njima!!!! Planinari su zatvorili prozor sa najlonom i daskama da bar kiša ne pada unutra, da ne ulaze životinje. Opet su provalili i razvalili. Dom je neupotrebljiv, takav će ostati do daljnjega. Nema smisla bilo kakvi popravci. Evo, da znate… A ovo je samo djelić informacija…prave razmjere nitko ne zna. Štete su već sada milijunske. I naravno, opet sam sreo migrante! Sherajte dalje!”, napisao je u svojoj objavi.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.