Nu2

STANKOVIĆ ‘PREZNOJIO’ KUJUNDŽIĆA! ‘Ne znam točno koliko dugo sam bio branitelj’

Autor: Snježana Vučković

Jednan od trenutno najspominjanijih ministara u medijima, ministar zdravstva Milan Kujundžić, danas je sjeo u vruću stolac Aleksandra Stankovića koji ga je ugodtio u svojoj emisiji Nu2.

Voditelj je na samom početku “pritisnuo” ministra tražeći odgovore na pitanja čiji je propust smrt nesretnog dječaka iz Metkovića, no Kujundžić nije imao konkretne odgovore pozivajući se na inspekcijsku kontrolu koja je u tijeku.

“Ne bježim od odgovornosti, ja sam osoba koja je na čelu medicinskog resora, no pričekajmo nalaze. Smatram da su izjave liječnice iz Hitne službe Metkovića koja je kazala da je riječ o lošoj sreći i sudbini, u najmanju ruku nespretne”, kazao je.

Povukla se paralela između Srbije koja kao zemlja s manjim BDP-om nego što ga ima Hrvatska, puno bolje stoji s respiratorima, lijekovima i slično, što je ministra poprilično uzrujalo:

Nemojmo se uspoređivati sa Srbijom!

“Nemojmo se uspoređivati sa Srbijom, oni zato imaju drugih problema”, odgovorio je Kujundžić.

Poteglo se i pitanje depresije, kao vodeće bolesti u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj:




“Radimo na tome, uključili smo psihijatre… Ne znam na pamet koliki je fond i proračun za prevenciju i liječenje depresije, no radimo na tome”, izjavio je ministar no Stanković ga je dočekao “na nož” riječima:

“Istraživao sam, nema još nikakve akcije o prevenciji ove bolesti”, rekao je voditelj, a ministar nije porekao.

“120 milijuna eura su preduvjet za izgradnju dječje bolnice u Blatu a mi smo osigurali 10 milijuna kuna. Zašto tako malo izdvajamo?”, pitao je Stanković na što je Kujundžić kazao kako čekamo “dodatne poticaje iz europskih fondova”.




Stanković: “Ministre, pa to morate znati!”

Na pitanje brine li ga odlazak medicinskog kadra, posebno medicinskih sestara i što čini da bi zaustavio njihov odlazak, Kujundžić je kazao:

“Ne volim se hvaliti, ali 2017. godinu smo završili bez stvaranja deficita. Za plaće zaposlenika nemamo više novca,”

“Pa, koje su mjere?”, bio je uporan voditelj.

“Postavljate previše konkretna pitanja”, nervozno je kazao Milan Kujundžić.

“S koliko novaca raspolažete, kakav vam je budžet?”, navaljivao je Stanković koji je na ministrovo izvlačenje viknuo:

“Ne znate? Pa, to morate znati, ministre!”

O čekanjima na pretrage, gužvama i redovima u bolnicama, Milan Kujundžić nije imao konkretne odgovore osim da su uvedene “prioritetne liste čekanja” jer nema dovoljno zaposlenog kadra, ali nema niti suvislog rješenja.

Kujundžić se pohvalio nacionalnim programom protiv različitih malignih oboljenja, poput raka debelog crijeva, no posebnih centara za liječnje ovakvih bolesti – nema ni na vidiku.

Zabrana abortusa neće ništa riješiti

“Ja se kao ministar zdravstva moram boriti protiv uzroka oboljenja, zato se zalažem za povećanje cijena cigareta. Ustrajat ću na cijeni od 10 eura”, kazao je ministar koji ima mišljenje i o zakonu o pobačajima:

“Život počinje začećem, to je moje osobno mišljenje. Ovakvi zakoni ne donose rezultate, neovisno jesu li krajnje liberalni ili su za potpunu zabranu. Mi ćemo uključiti sve institucije u raspravu o tome, nećemo srljati. Osobno sam protiv abortusa, ali zabrana neće donijeti ništa”, kazao je nakon čega su se osvrnuli na ministrov ratni put i tužbu za klevetu koju je podnio protiv Andrije Hebranga:

“Časno sam se prijavio kao dragovoljac i to dok su drugi pjevali ‘Druže Tito, mi ti se kunemo’… Odradio sam brojne stvari u ratu, ali ne znam točno koliko sam dana bio branitelj”, objasnio je Kujundžić u još jednoj, vrlo napetoj emisiji Nu2.

 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.