Foto: Pixsell

SRPSKI TABLOIDI ‘RAZVALJUJU’ SEVE, TVRDE DA JE UZNEMIRAVALA PORFIRIJA: DORH demantirao da je patrijarh bio kod njih, očitovali se i odvjetnica i Mitropolija

Autor: Daniel Radman

Srpski tabloidi na sve strane su se raspisali da DORH pokreće postupak protiv Severine zbog uznemiravanja – patrijarha Porfirija!? Kako tvrde, Severina je Porfiriju na njegov hrvatski broj slala poruke nakon što je imenovan za patrijarha. Kako ovaj nije odgovarao, krenula je s pozivima.

Porfirije, kažu, na uznemiravanje nije reagirao sve do prije tri tjedna, a onda je cijeli slučaj predao Državnom odvjetništvu u Zagrebu gdje je, navodno, osobno iznio situaciju. Kao razlog Severininog uznemiravanja navode dobar odnos Porfirija s Milanom Popovićem koji je, navodno, veliki donator SPC-a, a pišu i da je Porfirije krstio njegovog najmlađeg sina kojeg Milan ima s novom partnericom Bojanom.

Potvrdu ovih informacija potražili smo od DORH-a, Mitropolije zagrebačko-ljubljanske te Severinine odvjetnice Jasminke Biloš.

Porfirije nije bio u DORH-u

Iz DORH-a su nam poručili kako oni ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daju pojedinosti iz zaprimljenih prijava (podnesaka) te da je jedina osoba koja nam može dati tu informaciju jest podnostitelj prijave (podneska). Dakle, u ovom slučaju sam Porfirije. Ipak, demantirali su da je patrijarh bio u DORH-u.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) može odgovoriti kako u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve”, naglasili su.

Iz Mitropolije nam također nisu mogli potvrditi ove navode, kratko su poručili da “nemaju takvih saznanja”.

Severinina odvjetnica Biloš odgovorila nam je da također da ona i njezina klijentica nemaju “nikakva saznanja o podnesenoj kaznenoj prijavi”, a dodala je i kako je iznenađujuće da  informacije i pisanje o prijavi te saznanjima iz DORH-a  dolaze iz srpskih medija.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.