fbpx

Srdoč: Radović je žrtva ‘namještene priče’ i ostaje na izbornoj listi

Autor: hina

Predsjednica stranke 'Hrvatska 21. stoljeća' Nataša Srdoč smatra kako u Hrvatskoj postoji politički utjecaj na policiju, sudstvo i odvjetništvo te se u takvu sustavu 'ne mogu očekivati nepristrane odluke, a pogotovo prema nekom tko je', kako je rekla, 'percipiran kao politički neprijatelj'.

Politički aktivist i kandidat stranke “Hrvatska 21. stoljeća” u VIII. izbornoj jedinici Saša Radović, koji je uhićen zbog ucjenjivanja generala Ivana Čermaka, ostat će kandidat na kandidacijskoj listi te stranke za Hrvatski sabor, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Predsjednica stranke “Hrvatska 21. stoljeća” Nataša Srdoč rekla je kako stranka smatra da je Radović nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Zatražila je da ga se odmah oslobodi jer je, po njezinim riječima, “cijela priča namještena”.

Policija je utvrdila da je Saša Radović dva mjeseca ucjenjivao generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći milijun eura kako bi ga prestao blatiti u medijima “zbog ratnog profiterstva”. Čermak je slučaj prijavio policiji koja je uhitila počinitelja na parkiralištu pored tunela Učke pošto mu je Čermak predao dio novca.


“Neka nam objasne kako je Radović uhićen isti dan kad je objavljeno da je on kandidat ‘Hrvatske 21. stoljeća'”, rekla je, dodavši kako će zatražiti neovisne stručnjake izvan Hrvatske da to istraže.

Smatra kako u Hrvatskoj postoji politički utjecaj na policiju, sudstvo i odvjetništvo te se u takvu sustavu “ne mogu očekivati nepristrane odluke, a pogotovo prema nekom tko je”, kako je rekla, “percipiran kao politički neprijatelj”.

Po njezinim riječima, Radovićevo uhićenje nije slučajnost, nego dokaz da Hrvatskoj trebaju neovisni istražitelji, suci i tužitelji iz zemalja sa strogom tradicijom vladavine prava. Oni bi, kazala je, pomogli i hrvatskim sucima da se obračunaju s političkom korupcijom te oduzimanju sve imovine svim političkim i javnim dužnosnicima za koju ne mogu pokazati da su je stekli na legalan način. “To je nešto za što se borio i Saša Radović”, ustvrdila je.

Srdoč je rekla da je Radović pisao knjige o “visoko rasprostranjenoj političkoj korupciji u Hrvatskoj”, a u najnovijoj knjizi “Histria Terra Negra”, kazala je, u vezi s tim pitanjem spominje generala Ivana Čermaka i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Politolog Darko Petričić rekao je kako su Radovićevi problemi počeli kad je objavio tri knjige o političkoj korupciji u Hrvatskoj, a u zadnje dvije godine, ustvrdio je, na njega su pokušana tri atentata.
“To je pravosudni i represivni obračun s Radovićem koji je u svojim knjigama ozbiljno uzdrmao temelje političke korupcije u Hrvatskoj – pravosuđe i policiju”, izjavio je Petričić.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.