fbpx
Screenshot

SRBIN NA SRBINA! DORH istražuje Pupovca i Stanimirovića po prijavi Crnogorca. Znate li zašto im se bivši kolega osvećuje?

Autor: s.v.

Bivši predsjednik Zajedničkog vijeća općina Vukovar (ZVO) Dragan Crnogorac, optužio je i prijavio predsjednika SDSS-a i predsjednika Savjeta SNV-a Milorada Pupovca te druge čelnike te stranke i manjinske organizacije za milijunske financijske malverzacije.

Cijelu je priču otkrio portal Direktno koji je ustvrdio kako je “potvrđeno da su zbog istog dokumenta državni odvjetnici krenuli u izvide kako bi provjerili ima li osnove za kazneni progon onih koji se spominju u zapisniku”.

Otkrivene su, naime, milijunske malverzacije na račun tvrtke Projekt-gradnja d.o.o. iz Vukovara koja je samo u formalnom vlasništvu izvjesnog Jove Vukovića, a koja je pod snažnim utjecajem SDSS-a godinama dobivala natječaje za poslove od čije se financijske vrijednosti vrti u glavi.


Crnogorac u zapisniku navodi kako “smatra da se neosnovanim uvećanjem visine građevinskih radova od najmanje milijun kuna oštetilo SNV, ZVO i Srbiju te tvrdi da su preplaćeni iznos sebi uzeli tadašnji predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik ZVO-a Srđan Jeremić i predsjednik Upravnog odbora Vojislav Stanimirović.”

Što je, uistinu, Crnogorca natjeralo na ovu prijavu?

Zbog isticanja kandidature na konkurentskoj listi SDSS-u za ovogodišnje izbore za Europski parlament, odlukom Predsjedništva Dragan Crnogorac isključen je iz te stranke. SDSS je njegovu kandidaturu na listi DSS-a okarakterizirao kao najgrublje kršenje stranačke discipline, a tom su prigodom podsjetili na sve “njegove grijehe”.

“Osim evidentnih prekršaja stranačkog Statuta, Crnogorac je činio i niz drugih djela koje ruše ugled stranke u cjelini i njenih članova. U javnosti je i pored postupka, koji se protiv njega vodio, nastavio neargumentirano napadati i omalovažavati stranačke prvake na centralnom, županijskom ili gradskom nivou, a bio je i pod istragom nadležnih institucija RH zbog protuzakonite upotrebe službenog automobila vlasništvo Zajedničkog vijeća opština, za vrijeme dok je bio predsjednik ove institucije u volonterskom statusu i istovremeno saborski zastupnik u radnom odnosu.

Uzimajući novac za putovanja i od Sabora i od Zajedničkog vijeća općina, oštetio je i državni budžet kao i budžet institucije kojoj je predsjedavao. Obzirom da kao volonter nije imao zakonsko pravo na korištenje automobila ZVO-a kao ni na troškove goriva i cestarine, u Saboru je na ime istog automobila uzimao trošak prikazujući da je riječ o njegovom privatnom automobilu, te tako pribavio sebi protupravnu materijalnu korist. Ovim je nanio štetu Državnom proračunu RH i narušio ugled Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci i sebi osobno”, kazano je tada u SDSS-u.

Dok DORH ne izvrši izvide, teško da će se doznati što je od svega ovoga istina. Do tada, sasvim je izvjesno da izbačeni Crnogorac koji se i sam ogriješio o zakon, ima velik emotive za osvetu liderima Srba u Hrvatskoj.
Autor:s.v.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.