Srb: ‘Čiji je HTV kad je od bombe u Zagrebu i masovne grobnice u Vukovaru važniji Boston?’

Autor: O.G.

'Trebamo li se čuditi što mladi danas traže način kako otići u Kanadu, trajno se iseliti iz Hrvatske, kad HTV smatra da je važnije što se događa u Bostonu od toga što se događa u Zagrebu ili Vukovaru? Je li neobično što politika ne pronalazi način izlaska iz gospodarske krize kada je važnije što se događa u svijetu od toga što se događa u Hrvatskoj?', pita se u otvorenom pismu koje je uputio HTV-u Daniel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava.

Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb protestirao je otvorenim pismom protiv HTV-ove uređivačke politike koju naziva – ne uređivačkom politikom, već jednostavno – politikom.

Pismo prenosimo u cijelosti:

'Poštovani,

duboko osuđujući terorizam i izražavajući svoju sućut žrtvama podmetnute bombe na Bostonskom maratonu, kao i američkom narodu, smatram potrebnim ocijeniti i način izvještavanja o ovom događaju u informativnim emisijama na Hrvatskoj televiziji.

Nije mi namjera baviti se uređivanjem informativnih emisija, ali promatrajući 2. Dnevnik HTV-a u subotu 20. travnja ocijenio sam potrebnim intervenirati. Podsjetio bih da je bomba bačena i u Zagrebu u petak 19. travnja te da je isti dan otkrivena i masovna grobnica u Sotinu kraj Vukovara s civilnim žrtvama iz Domovinskog rata.

Unatoč tome glavna izvješća na samom početku Dnevnika s iznimno velikom minutažom posvećena su uhićenju mladog Čečena, mlađeg brata od dva terorista i to nakon 5 dana kontinuiranog informiranjima javnosti o svim detaljima vezanim uz podmetanje bombe.

Upravo zato osuđujem ovakvo informiranje javnosti. Ne radi se ovdje o uređivačkoj politici nego o politici. Zašto je bomba u Bostonu toliko za nas značajnija od bombe u Zagrebu i otkrića masovne grobnice? Tko plaća pretplatu? Ovo otvara i pitanje čija je HTV.




Trebamo li se čuditi što mladi danas traže način kako otići u Kanadu, trajno se iseliti iz Hrvatske, kad HTV smatra da je važnije što se događa u Bostonu od toga što se događa u Zagrebu ili Vukovaru? Je li neobično što politika ne pronalazi način izlaska iz gospodarske krize kada je važnije što se događa u svijetu od toga što se događa u Hrvatskoj?

Stoga ovim otvorenim pismom čelništvu HTV-a želim skrenuti pozornost na činjenicu da kod nas ima i previše teških situacija i problema, kako u gospodarstvu tako i u području socijale kao posljedici dugotrajne recesije i depresije. Vrijeme je da se posvetimo našim problemima i njihovom rješavanju, ako želimo promjene na bolje. Ulogu u tome ima HTV. I to treba prepoznati.

S poštovanjem,




Daniel Srb, dipl.ing.'

Autor:O.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.