fbpx

SRAMOTNO: ‘MUP ne zna točan datum smrti hrvatskog policajca – prve žrtve Domovinskog rata!

Autor: Marko

Kad takvo "sjećanje" objavi MUP RH u jednom od najtiražnijih dnevnih novina u Hrvatskoj, kad "ne znaju" ni datum kad je poginuo hrvatski redarstvenik, onda je to skandal nad skandalima.

S obzirom da se bliži 23. godišnjica pogibije prvih žrtava Domovinskog rata, poznatija kao i ”Krvavi uskrs” u kojoj su redarstvenici MUP-a RH upali u zasjedu pobunjenih Srba kod Plitvica i kojoj je prva žrtva bio mladi policajac Josip Jović, donosimo reagiranje Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). 
Naime, MUP je obavijestio da je dan sjećanja na Josipa Jovića 30. ožujka, iako je ikona Domovinskog rata kao prva žrtva poginula 31. ožujka 1991. godine.
Priopćenje pročitajte u cijelosti. 

Hrvatski redarstvenik Josip Jović, prvi hrvatski poginuli branitelj, okrutno je ubijen u Nacionalnom parku Plitvice, 31. ožujka 1991. u obrani hrvatske Domovine. Sve ostalo je – povijest. Međutim, Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske u Večernjem listu (30. ožujka 2014.), koje je objavljeno na stranici “športa” (!), obavještava pučanstvo, odnosno daje “sjećanje” na Josipa Jovića, pa piše da je ovaj Junak Domovinskog rata poginuo, da ne povjeruješ (sic!) 30. ožujka 1991!

Kad takvo “sjećanje” objavi MUP RH u jednom od najtiražnijih dnevnih novina u Hrvatskoj, kad “ne znaju” ni datum kad je poginuo hrvatski redarstvenik, onda je to skandal nad skandalima. Stoga se ne trebamo ni čuditi da djeca u školi nemaju pojima o prvoj žrtvi Domovinskoga rata, ali ni mnogi drugi.

Josip Jović poginuo je (poštovani pripadnici MUP-a RH) dan kasnije, tj. 31. ožujka 1991., a to, priznat ćete, nije isto.

Kako to da nitko nikada ne pogriješi dan kad je umro zločinac Josip Broz, a za prvu žrtvu Domovinskoga rata događaju se ovakve katastrofalne i nedopustive pogreške?
Je li to netko učinio namjerno, ili je to jednostavno greška? Naime, ako je MUP RH i dostavio “sjećanje” na Josipa Jovića s krivim datum smrti (i to platio) u “Večernjem listu” (gdje postoje profesionalci od urednika do lektora i korektora) mogli su na to upozoriti MUP, ali – nisu, pa je ispao skandal nad skandalima, da MUP “ne zna” ni točan datum smrti ikone Domovinskog rata!

Ne, to se ne oprašta!

Mladen Pavković


Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.