fbpx

‘Sramotno je i nedopustivo da je Josip Broz još uvijek počasni član HAZU!’

Autor: A.P.

''Danas, poštovani Predsjedniče, možete čuti da je Domovinski rat bio pravedan i tome slično, da smo pobijedili srpskog i inog agresora, ali od raznih fumića, bilandžića, pupovca, stanimirovića, mesića i niza drugih hrvatskih izdajica možete čuti i da je u Domovinskome ratu i s hrvatske strane bilo zločina pa su i iz tog razloga na najvišem europskom sudu (ne u Hrvatskoj!) odgovarali i Junaci Domovinskoga rata Gotovina i Markač.''

Nakon što su prošla tri desetljeća od smrti Josipa Broza Tita, Tito ne prestaje ”napadati” Hrvate. Naime, Tito je i dalje počasni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 
U cijelosti vam prenosimo otvoreno pismo Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predsjedniku HAZU-a, akademiku Zvonku Kustiću. 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) ostala je ogorčena i zaprepaštena viješću da se na popisu počasnih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) od 42 počasna člana nalazi ime komunističkog zločinca Josipa Broza Tita! U natuknici koju ste tom prigodom napisali (od svih uglednih počasnih članova njegovo ime nalazi se čak na trećem mjestu!) uz ostalo se naglašava da je riječ o “predsjedniku države (ne navodi se koje?), političaru, metalskom radniku i partijskom vođi”.

Ovaj istaknuti jugoslavenski komunistički vođa, kojeg svrstavaju među deset najkrvavijih diktatora XX. stoljeća, navodno je od 194.-1980. godine, kriv za smrt oko 1,17 milijuna nevinih ljudi, pretežno Hrvata. Naredio je osnivanje najstrašnijih logora poput Golog Otoka i Stare Gradiške, a njegova osvetnička ruka, poglavito nakon II. svjetskog rata potukla je sve što je bilo protiv Jugoslavije, odnosno sve one koji nisu bili u partizanima. Sjetite se, poštovani Predsjedniče, “Križnih putova”, sjetite se da je Broz naredio da se osudi blaženi kardinal Alojzije Stepinac (kojeg su kasnije navodno i otrovali), da je po njegovoj zapovjedi seljacima oduzimana zemlja, stoka, da je osnovao najmanje desetak tajnih i inih službi čiji su članovi poput perkovića i mustača i diljem svijeta ubijali istaknute hrvatske emigrante, da je preoravao hrvatska groblja, rušio hrvatske spomenike, da nije dozvolio proslavu Božićnih i inih blagdana, da je do 1948. godine bio jedan od glavnih suradnika Josefa V. Staljina koji je ubio čak oko 42 milijuna nevinih ljudi (dva puta više nego Hitler), itd. i tako redom. Tri puta su ga proglašavali Narodnim herojem, a do smrti, bez obzira što je bio teško bolestan, nije želio prepustiti ulogu prvog čovjeka Jugoslavije – nikome. Od svih bivših Republika za tu tvorenu zvanu Jugoslavija Broz je tražio da Hrvatska izdvaja najviše financijskih sredstava, a u Hrvatima je zajedno sa svojim suradnicima, hrvatskim izdajicama, Udbašima i političarima ala Milka Planinc, Stevo Krajačić, Jakov Blažević ili Savka Dapčević Kučar uvijek Hrvate proglašavao “ustašama” i nacionalistima. (Što se na žalost radi i danas!)


Svatko tko se u njegovo vrijeme borio za Hrvatsku bio je pod prismotrom, istragom, na robiji ili – ubijen. U Zagrebu, istina, postoji i Trg maršala Tita, protiv čega se mnogi godinama bore, ali mali je broj hrvatskih akademika diglo svoj glas da se ovog zločinca svrsta na mjesto koje zaslužuje, u ropotarnicu hrvatske i jugoslavenske povijesti. Da je ostao živ recimo početkom devedesetih godina, kad se pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i pobjednika hrvatskog Domovinskoga rata počela stvarati država, najvjerojatnije bi, poštovani Predsjedniče, doživio sudbinu Nikolaja Čaušeska u Rumunjskoj. No, činjenica je da je Broz imao i dobrih strana (narod veli: i on je krao ali je i nama dao!), ali zla koja je učinio tijekom svoje doživotne vladavine daleko nadmašuju njegova možebitna i dobra djela. Nisu ga, istina, osudili, ali nisu ni Hitlera i Miloševića. Međutim, to ne umanjuje njegovu krivicu.

Danas, poštovani Predsjedniče, možete čuti da je Domovinski rat bio pravedan i tome slično, da smo pobijedili srpskog i inog agresora, ali od raznih fumića, bilandžića, pupovca, stanimirovića, mesića i niza drugih hrvatskih izdajica možete čuti i da je u Domovinskome ratu i s hrvatske strane bilo zločina pa su i iz tog razloga na najvišem europskom sudu (ne u Hrvatskoj!) odgovarali i Junaci Domovinskoga rata Gotovina i Markač. Njih, poštovani, Predsjedniče trebate primiti za stalne članove HAZU, a ime Josipa Broza izbrisati za sva vremena, tim prije što je žalosno i neshvatljivo da ni jedna druga Akademija više ne vodi Broza kao počasnog člana, već samo ona usred Zagreba, u Hrvatskoj, na čijem ste vi čelu!
I još samo to: hrvatski branitelji, vjerojatno vam je poznato, početkom devedesetih borili su se protiv srpskog i inog agresora, ali i protiv Jugoslavije na čijem je čelu bio taj vaš počasni član, što vam služi na sramotu. To da je Broz počasni član HAZU je i ruganje svim hrvatskim žrtvama koje su dale krv i živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Stoga, poštovani i uvaženi gospodine Kustiću, tražimo da se ime Josipa Broza bezuvjetno makne s popisa ne samo počasnih, nego nikakvih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), jer bi nekom hrvatskom komunističkom akademiku još moglo pasti na pamet da predloži da se ispred zgrade Akademije postavi i njegov spomenik! (kad je već počasni član).

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.