fbpx
FOTO: Profimedia

Spremaju se promjene za državne službenike: Više neće morati ići tako često u ured?

Autor: Daniel Radman/Hina

Pogoršana epidemiološka situacija natjerala je i Vladu da promisli može li državni aparat raditi po starom. I sve se čini da – ne može.

Na posljednjoj sjednici Vlade ministar uprave Ivan Malenica dobio je ovlasti da donese obvezujuću uputu kojom će se utvrditi uvjeti rada za državne službenike i namještenike.

Razmatraju se dvije opcije, jedna je rad u skupinama, druga rad od kuće.

“Uputom će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, detaljnije odrediti slučajevi i mogućnost rada od kuće, kao i mogućnost organizacije rada u skupinama, a u cilju osiguravanja kontinuiranog i redovitog obavljanja poslova tijela državne uprave te sprječavanja širenja bolesti Covid-19″, izjavio je Malenica za Hinu.

Naravno, to neće vrijediti za sve javne službe poput zdravstva, znanosti i obrazovanja te socijalne skrbi, a također ni na policijske službenike i službenike Civilne zaštite te pripadnike Oružanih snaga.

Bitna novost za sve kojima država isplaćuje plaće jest i najava pokretanja pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike te službenike i namještenike u javnim službama.

“Pregovori će se prvenstveno odnositi na visinu isplate nagrade za božićne blagdane ali će se otvoriti i razgovori o visini osnovice za obračuna plaće za iduću godinu”, pojasnio je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.
Autor:Daniel Radman/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.