Facebook

SPREMA SE KOLEKTIVNA TUŽBA PREMA NACIONALNOM STOŽERU! ‘Da im više nikad ne padne napamet ograničavanje sloboda…’

Autor: Dnevno

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se grupa “Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite” a ista broji preko 10 000 članova, iako je tek nedavno pokrenuta.

Kako se navodi u grupi, tisuće nezadovoljnih građana pokrenuti će kolektivnu sudsku tužbu za koju će naglasak biti na “utvrđivanju da samo postupanje Stožera nije bilo srazmjerno i potpuno u skladu s člancima na koje se pozivaju, uz površno doticanje i Ustava”, navodi se u grupi, te dodaje da “ako Ustavni sud u međuvremenu ocijeni djelovanje Stožera neustavnim, to će biti dodatni poticaj ovoj tužbi i dugoročno bi sve trebalo biti zaključeno pozitivno”

Uz to grupi pomaže jedan od podnositelja tužbe u slučaju Franak, koji je za sad napomenuo samo da ovi ljudi ne odustaju, jer je i onima iz slučaj Franak rečeno da im tužba vjerojatno neće biti isplativa, što se na kraju nije tako pokazalo.

 Cilj je da se pokrenu tužbe, kako se navodi u grupi, “kako Stožeru ne bi nikada više palo na pamet ograničavanje sloboda pod klimavim izgovorima”, a spominju se i zahtjevi za odštetama.

Razlog ovolikom nezadovoljstvu građana očito leži u nekim kontradiktornostima, zbog čega je sve više i više građana koju su zbunjeni načinom na koji bi se trebali ponašati, a mnogi su zabrinuti i za ono što bliža budućnost nosi. Najveće nezadovoljstvo krenulo je nakon parlamentarnih izbora, s obzirom da pred kamerana nije djelovalo kako se u stožerima političkih stranaka pridržavaju osnovnih epidemioloških preporuka, poput držanja distance, izbjegavanje fizičkih kontakata, kao i nošenje maski, bez obzira što su bili na otvorenom.

MILANOVIĆ RUŠI LEGITIMITET KRIZNOG STOŽERA: Tvrdi da polako uvode diktaturu

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.